عصر کرد

آخرين مطالب

سخنگوی فراکسیون زنان مجلس

پاسخ به نگرانی‌ها درباره تبعاتِ بخشنامه دورکاری زنان معاونت امور زنان و خانواده

پاسخ به نگرانی‌ها درباره تبعاتِ بخشنامه دورکاری زنان
  بزرگنمايي:

عصر کرد -

سخنگوی فراکسیون زنان مجلس به نگرانی‌ها درباره تبعات بخشنامه دورکاری زنان شاغل دارای فرزند کمتر از شش سال پاسخ داد.
سارا فلاحی نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی و سخنگوی فراکسیون زنان مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در واکنش به صدور بخشنامه استفاده از امکان دورکاری برای زنانی که فرزند کمتر از شش سال دارند و در پاسخ به این سوال آیا این بخشنامه به کمرنگ شدن حضور زنان در جامعه و حذف آنان از فعالیت‌های اجتماعی،‌ اقتصادی و سیاسی منجر نمی‌شود، گفت: این بخشنامه برای زنانی است که خودشان طالب این موضوع هستند و خودشان تحت فشار بوده و نگهداری از کودکان‌شان در اولویت است. این بخشنامه به این منظور نیست که همه زنان شاغل را وادار به دورکاری کنند.
وی ادامه داد: تضادی که بین ایفای دو نقش مادری و اشتغال برای زنان ایجاد می‌شود دغدغه ما نیز است، از همین‌رو ما باید در مجلس در این خصوص در سطح کلان‌تری بیندیشیم و قوانین را در حوزه زنان به گونه‌ای بنویسیم که تضاد نقش بین مسئولیت اجتماعی زنان و مسئولیت آن‌ها در قبال خانواده ایجاد نشود و زن مجبور نشود یکی را فدای دیگری کند.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه حضور اجتماعی زنان بسیار مهم است، تصریح کرد: این دغدغه را با وضع قوانین درست و همه‌جانبه و شفاف می‌توانیم برطرف کنیم، چراکه تضاد این دو نقش برای زنان یک مسئله اساسی است. ما از یک سو می‌خواهیم زنان‌مان مسئولیت اجتماعی داشته باشند و از طرف دیگر شرایطی را برای آن‌ها فراهم نمی‌کنیم که با استفاده از قوانین درست خانواده دچار مشکل نشود.
فلاحی ادامه داد: باید این مسئولیت اجتماعی به گونه‌ای باشد که هم خانواده دچار مشکل نشود و همچنین مسئولیت در قبال خانواده به گونه‌ای باشد که مسئولیت اجتماعی زنان نادیده گرفته نشود. با این بخشنامه سعی شده است که بخشی از مشکلات زنان را در شرایط کرونا حل کنیم.
وی تاکید کرد: اما باید توجه کنیم که وقتی یک بخشنامه را می‌نویسیم باید پیوست اجتماعی، فرهنگی و ... را برای آن در نظر بگیریم و بخشنامه‌ها تک بعدی نباشد. در فراکسیون زنان ما به دنبال رفع این تضاد نقش زنان در جامعه و خانواده هستیم و تلاش می‌کنیم این موضوع را مدیریت کنیم و جلساتی در این خصوص قرار است، برگزار شود تا ببینیم چه اقدام مناسبی را می‌توانیم انجام دهیم تا هم از خانواده حفاظت شود، چراکه خانواده اساس جامعه است و هم حضور اجتماعی، سیاسی و اقتصادی زنان به گونه‌ای نباشد که زنان حذف شوند.
سخنگوی فراکسیون زنان با تاکید براینکه زنان یک بال توسعه هستند، تصریح کرد: نیاز است که زنان در جامعه حضور داشته باشند، چرا که توانمندی و حضور زنان در جامعه به کارآمدی سیستم و توسعه کشور کمک می‌کند، بنابراین ما در فراکسیون زنان به دنبال حل این تضاد نقش هستیم و آن بخشی که مربوط به مجلس است را ما در فراکسیون زنان مورد بحث و بررسی قرار می‌دهیم.
فلاحی در پاسخ به این سوال که با توجه به این بخشنامه این امکان وجود دارد که نقش و حضور زنان به واسطه دورکاری در جامعه کمرنگ‌تر شود، خاطرنشان کرد: فکر نمی‌کنم این چنین باشد. ما با زنان جلسات مختلفی داریم زنان کارمند در حال حاضر به واسطه بیماری کرونا طالب دورکاری هستند. قبل از این مقوله هم زمانی که من در دانشگاه حضور داشتم بانوان کارمند نیز خواستار این بودند که توجه بیشتری به آن‌ها شود و فرجه‌های بیشتری به آن‌ها داده شود تا بتوانند به خانواده رسیدگی بیشتری داشته باشند.
وی ادامه داد: رسیدگی به خانواده نیز به این معنا نیست که حتما زن را به داخل خانه بفرستید. زمانی که ما در دانشگاه بودیم زنان خواستار این بودند که به طور مثال مهدکودکی در دانشگاه باشد یا زمانی برای این زنان در نظر گرفته شود مانند ساعت شیردهی تا بتوانند به کودکان‌شان رسیدگی کنند. این موضوع لزوما به این معنا نیست که دادن امکانات به زنان که حق آن‌ها نیز هست به معنی خانه نشینی زن باشد همانطور که گفتم لازمه توسعه اجتماع، حضور توامان زن و مرد در اجتماع است و این بخشنامه به معنی این نیست که حضور فیزیکی زنان را در جامعه نادیده بگیریم و می‌توان از مسیرهای مختلف و متفاوت از جمله رشد امکانات و استفاده از تکنولوژی این تضاد و دوگانگی را حل و این دو را به هم نزدیک کرد.
او در پاسخ به این سوال که چه تدابیری اندیشیده شده است که کارفرمایان با توجه به این بخشنامه‌ها از حضور زنان کمتر استفاده نکنند و مشکلی برای اشتغال زنان ایجاد نشود، خاطرنشان کرد: وقتی ما می‌گوییم که باید قوانین همه جانبه نگریسته شود، منظور این است که قانون باید به این موضوع نیز توجه کند و مسئولیت‌هایی برای کارفرما در قبال زنانی که دورکاری می‌کنند و یا برای حفاظت از خانواده مجبور می‌شوند ساعات کمتری کار کنند، باید تعریف شود. ما باید ارزش‌گذاری کنیم و وقتی روی کار و حضور زنان در خانواده ارزش‌گذاری می‌کنیم نباید حقوق و مزایای زنان را به واسطه اینکه ساعات کمتری در اداره هستند، کمتر کنیم، چراکه وقتی این کار را می‌کنیم عملا این سیگنال را می‌فرستیم که حفاظت از خانواده برای ما ارزشی ندارد و زن را مجبور می‌کنیم که خانواده را رها کند.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی گفت: اگر قوانین را تصحیح نکنیم قطعا زنی که در خانه دورکاری می‌کند حضور اجتماعی‌اش کمرنگ تر می‌شود و باعث می‌شود ما از این طرف بام بیفتیم از همین رو باید قوانین شفاف، مصرح، بدون ابهام و توسعه یافته نوشته شود و برای هر کسی مسئولیت خاص خود را در نظر بگیریم تا مشکلی در جامعه برای افراد ایجاد نشود.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/254741/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

توجه ویژه استان اربیل اقلیم کردستان عراق برای توسعه روابط با زنجان

توافق واشنگتن و کی یف برای ایجاد صندوق بازسازی اوکراین

باستونی: یامال بهترین بازیکن دنیاست!

دبل‌هت‌تریک قهرمانی تیم زنان چلسی در لیگ برتر!

گلوله توپ جنگی عمل نکرده در گیلانغرب کشف شد

اقتصاد آمریکا 0.3 درصد کوچک شد

صادرات 165 میلیون دلاری کالا از زنجان به اربیل عراق طی سال گذشته

کوبارسی: با این نتیجه باید از خودمان انتقاد کنیم!

رافینیا: خیلی ریسک کردیم ولی صعود می‌کنیم

زومر، متشکریم که آن توپ را گل کردی!‏

میختاریان: تا آخر عمر حسرت گلم به بارسا را می‌خورم!

مصدوم کلیدی استقلال آماده بازی آلومینوم

بانوان سرپرست خانوار در دشتی حمایت می شوند

باشگاه پرسپولیس: محرومیت پیروانی را فورا لغو کنید

بارسا 3-3 اینتر؛ فینالیست در سن‌سیرو مشخص می شود

بهترین بازیکن بارسا-اینتر قبل از پایان مشخص شد!

اسکوچیچ جانشین شجاع را انتخاب کرد!

واکنش رونالدو به حذف النصر؛دنیا ادامه دارد!

اعتراض شدید پرسپولیس به تشدید محرومیت پیروانی

موقعیت خوب برای طارمی؛ بارسلونا 3-3 اینتر

بحران برق در اسپانیا؛ بارسلونا 3-3 اینتر

رافینیا و یک ضربه دیدنی؛ بارسلونا 3-3 اینتر

چه می‌کنه لامین یامال؛ بارسلونا 3-3 اینتر

گل اول بارسلونا به اینتر توسط لامین یامال

چه تکنیک نابی داره یامال؛ بارسلونا 1-2 اینتر

گل دوم بارسلونا توسط فران تورس در دقیقه 38

بدبیاری فلیک در نیمه اول؛ کنده مصدوم شد!

جواد خیابانی گزارشگر بازی استقلال - جوبیلو ایواتای ژاپن در فینال جام باشگاههای آسیا

تمجید هالند از یامال؛ پسر، تو فوق‌العاده‌ای!

مهدی طارمی با مچ‌بند مشکی به یاد مردم بندرعباس

گل سوم اینتر به بارسلونا توسط دنزل دومفریس

گل سوم بارسلونا به اینتر توسط رافینیا

دختران، آینده‌سازان ایران اسلامی هستند

سازمان هواشناسی نسبت به وقوع طوفان و سیلاب هشدار داد!

دستگیری چهار سوداگر مرگ در قروه

کرمانشاه قهرمان مسابقات ووشو دختران کشور شد

تولید بنزین پایه بایواتانول در ایران

شاعرانه/ نه دست مانده نه تاب و توان به پیکر من

آخرین تمرین نساجی: برای آخرین امید

ترکیب اینتر برابر بارسا: تورام فیکس، طارمی نیمکت!

گل سوم کاوازاکی به النصر توسط  آکیهیرو لناگا

سفر علی دایی به بندرعباس تکذیب شد

گل دوم النصر به کاوازاکی توسط آیمن یحیی

کاوازاکی حریف الاهلی در فینال لیگ نخبگان شد؛ رونالدو و النصر عاجز از صعود به دیدار نهایی

کری‌ طارمی برای بارسا؛ کار سختی مقابل اینتر دارند

همه دیدند در برنابئو به رئال لطف کردند!

خلاصه بازی النصر 2 - کاوازاکی 3

گل اول اینتر به بارسلونا توسط مارکوس تورام

آملی لاریجانی: در بررسی لوایح پالرمو و CFT نه تعلل خواهیم کرد و نه تعجیل

آلبوم تصویری/ مسابقات ووشو قهرمانی بانوان کشور در کرمانشاه