عصر کرد

آخرين مطالب

آذر بوی مهر می‌دهد؟ مقالات

آذر بوی مهر می‌دهد؟
  بزرگنمايي:

عصر کرد - سنندج - بیش از 20 ماه از آغاز همه‌گیری ویروس کرونا و تعطیلی مدارس در ایران می‌گذرد،در این مدت تقریبا تمام فعالیت‌های آموزشی به صورت مجازی برگزار شده است، اما طی یکی 2 ماه گذشته زمزمه‌هایی مبنی بر بازگشایی مدارس در آذرماه به گوش می رسد.

به گزارش ایرنا، کرونا که آمد همه چیز را تغییر داد، مدارس دیگر صدای بازیگوشی‌های دانش آموزان را در زنگ تفریح و ورزش به خود ندیدند و خیابان‌ها هم که روزگاری از شور و شوق کودکان و همهمه و صدای خنده‌های آنها که از مدرسه بر می‌گشتند پُر بود، خالی شد؛ امروز دیگر مثل سابق دانش آموزان را با لباس‌های فرم مدرسه هنگام ظهر سر چهارراه‌ها نمی‌بینیم که در گوش یکدیگر نجوای دوستی بخوانند و بازیگوشی کنند.
کرونا، معلمان و دانش آموزان را خانه نشین کرد و امروز دیگر گوشی و تب لت جای خالی همکلاسی‌ها را پُر کرده و مسیر مدرسه تا رسیدن به سر کلاس و حضور در پیشگاه معلم به لطف اینترنت و شبکه شاد، در کمتر از یک ثانیه پیموده می‌شود.
مادر «پارسا» که در حال حاضر دانش آموز مقطع سوم ابتدایی است از روزهایی که کرونا تازه آمده بود و مدارس تعطیل شده بودند، برایم ‌گفت که همان اوایل هر روز صبح که فرزندش از خواب بیدار می‌شد استرس این را داشت که مدرسه‌اش دیر شده اما یادش می آمد که مدرسه تعطیل شده و دوباره به رختخواب می رفت.
بعدها هم پیش می‌آمد که به جای پسرش در کلاس درس حاضر می‌شد در صورتی که او در خواب شیرین بود.
این مادر اعتقاد داشت که مجازی شدن آموزش‌ها بسیاری از کارها را راحت کرده و برخی از هزینه‌ها همچون سرویس مدارس حذف شده که این مسئله به نفع خانواده‌ها بوده است.
او که دغدغه سلامتی فرزندش را دارد، به شرطی موافق بازگشایی مدارس است که واکسیناسیون همه افراد انجام شده و کرونا در سطح جامعه کنترل شود.
آموزش مجازی و افت تحصیلی دانش آموزان
اما پدر این خانواده نظری مخالف با مادر را دارد و معتقد است که مدارس حضوری باشد بهتر است چون آموزش مجازی باعث افت تحصیلی فرزندشان شده و او را بیشتر به گوشی وابسته کرده است.

عصر کرد


از چند نفر دیگر از اطرافیانم که در حال حاضر فرزندشان در حال تحصیل است همین سوال را پرسیدم، نظرات تا حدودی شبیه به یکدیگر بود، اما برخی نیز مجازی شدن آموزش ها را امری مثبت تلقی می‌کردند و این مسئله را سبب آشنا شدن دانش آموزان با تکنولوژی‌های روز و بهره گیری از روش‌های مدرن آموزشی می‌دانستند و موافق بودند که در ادامه نیز مدارس به صورت تلفیقی از آموزش حضوری و مجازی بازگشایی شود.
در این میان نظرات دانش آموزان نیز جالب توجه بود؛ شاید بیشتر آنها موافق آموزش مجازی بودند و دلیل آن را این مسئله مطرح می‌کردند که می‌توان درس معلم را بارها و بارها گوش داد و یاد گرفت، یا دیگر لازم نیست که صبح زود از خواب بیدار شوند و استرس این را داشته باشند که به سرویس مدرسه نرسند و یا اضطراب امتحانات مثل سابق دیگر وجود ندارد و می توانند از دیگران هم کمک بگیرند.
دانش آموزانی هم که موافق حضوری شدن بودند دلیل آن را دور یودن از همکلاسی‌ها و دلتنگی برای بازیگوشی‌های مدرسه می دانستند که با مجازی شدن آموزش‌ها بیشتر اوقات در خانه هستند و نمی‌توانند بیرون از خانه بروند.
در ادامه نظر یک دکترای مدیریت آموزشی را که در حال حاضر به عنوان معلم مدرسه و استاد دانشگاه‌ در سطح استان مشغول به امر تدریس است را نیز در این مورد جویا شدم.
مزایا و معایب آموزش مجازی
پوریا فاتحی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، مزایای آموزش مجازی را در امکان پخش بدون محدودیت فایل بارگذاری شده معلم برای دانش آموز دانست و گفت: در آموزش حضوری در نهایت معلم 2 تا سه بار امکان تکرار هر مطلب را دارد، چون دارای محدودیت زمانی است اما در روش مجازی این محدودیت وجود ندارد.
وی ادامه داد: مدیریت کلاس در آموزش مجازی بهتر بوده و تنش کمتری در آن وجود دارد در حالی که در روش حضوری بین دانش آموزان با یکدیگر و دانش آموزان و معلم و همکاران اجرایی و آموزشی امکان تنش بیشتر است.

عصر کرد


این معلم، مزیت دیگر آموزش مجازی را نداشتن محدودیت مکانی و زمانی اعلام کرد و افزود: مطالب در آموزش مجازی مختصر و مفید ارائه می شود اما در کلاس های حضوری اتلاف وقت بسیاری صورت می گیرد.
وی اضافه کرد: آموزش مجازی دارای صرفه اقتصادی بوده و بسیاری از مخارج آموزشی را کاهش داده اما در حضوری مخارج بسیار بالاتر است.
فاتحی، مزیت دیگر روش مجازی را افزایش سواد رسانه ای مردم دانست، چون آنها یاد می گیرند به طور غیرمستقیم به چه اطلاعاتی اعتماد کنند و به چه چیزی نکنند.
تقلب رساندن والدین و اعضای خانواده به دانش آموز و یا تقلب خود او از روی کتاب درسی از جمله معایب روش آموزش مجازی است
وی در ادامه به معایب آموزش مجازی نیز اشاره و عنوان کرد: تقلب رساندن والدین و اعضای خانواده به دانش آموز و یا تقلب خود او از روی کتاب درسی از جمله معایب روش آموزش مجازی است.
فاتحی، عدم آشنایی برخی از معلمان با تکنولوژی‌های روز و نرم افزارهای ویژه آموزش مجازی را از دیگر معایب روش مجازی برشمرد و گفت: کاهش انگیزه تحصیلی در دانش آموزان و نبود امکانات کافی برای برخی از دانش آموزان هم از جمله دیگر معایبی است که در روش مجازی وجود دارد.
مزایا و معایب آموزش حضوری
وی مزیت آموزش حضوری را ارتباط نزدیک معلم و دانش آموز عنوان کرد و افزود: دانش آموزان در این ارتباطات به صورت غیرمستقیم چیزهای زیادی را یاد می گیرند و معلم به صورت آنی می تواند از دانش آموز خود دریافت کند که چقدر درس را فرا گرفته است.

عصر کرد


فاتحی گفت: احیای عنصر تربیت در نظام آموزشی که در روش مجازی به دلیل عدم دسترسی به دانش آموز نمی توان بر روی آن به خوبی تمرکز کرد از دیگر مزایای آموزش حضوری است.
وی تقویت ارتباطات انسانی و اجتماعی را هم از دیگر ویژگی های مثبت آموزش حضوری برشمرد و ادامه داد: معلم در آموزش حضوری نظارت بهتری بر امتحانات دارد و میزان تقلب را می تواند کاهش دهد.
این استاد دانشگاه، معایب آموزش حضوری را مدیریت دشوار کلاس‌ها به ویژه در مقطع ابتدایی، عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی توسط برخی از دانش آموزان و حتی کادر اجرایی مدارس دانست که ممکن است سلامتی انسان را به خطر بیندازد.
وی اضافه کرد: دانش آموزان ابتدایی به دلیل بازیگوشی زیاد، توان و درک بالایی از رعایت پروتکل‌ها ندارند و همچیین ممکن است مدارس نیز در خصوص ضدعفونی کردن خود سهل انگاری کنند.
چالش‌هایی که دانش آموزان آموزش مجازی دیده با آن روبرو هستند
اما برخی از دانش آموزان از جمله مقطع دوم و سوم ابتدایی که از ابتدای امر تحصیل خود تحت بیشتر تحت آموزش‌های مجازی قرار داشته و کمتر تجربه آموزش حضوری را دارند با چالش‌هایی روبرو هستند که نحوه برخورد با آنها امری مهم است.
این دکترای مدیریت آموزشی، چالش اول اینگونه دانش آموزان را مشکل ارتباطی عنوان کرد که ممکن است برخی از آنها نتوانند به درستی با محیط و دانش آموزان دیگر ارتباط برقرار کنند که به اعتقاد او هنر معلمی در این است که جلسات اول را به برقراری ارتباط صحیح با دانش آموزان اختصاص دهد و ارتباط دوستانه با آنها برقرار کند تا بار عاطفی اینگونه دانش آموزان تقویت شود.
وی چالش دوم را نواقص یادگیری دانست که برای پایه دومی‌ها و سومی‌ها ممکن است از سال گذشته با آموزش مجازی پیش آمده باشد که راه حل آن این است که معلم در جلسات اول آموزش حضوری مطالب سال های گذشته را مرور کرده و سپس وارد مطالب سال جدید شود که این مسئله باعث می شود دانش آموز دچار آشفتگی آموزشی نشود.

عصر کرد


فاتحی اضافه کرد: در صورتی که مشکلات ارتباطی و اختلالات یادگیری حل نشوند می توان با مشورت مدیر، معاون آموزشی و پرورشی و والدین، دانش آموز را به مراکز مشاوره‌های روانی و اختلالات یادگیری تحت نظارت آموزش و پرورش ارجاع داد تا این مشکلات در آنجا حل و فصل شود.
نه به بازگشایی مدارس در شرایط پیک کرونا
البته این معلم با بازگشایی مدارس در شرایط پیک کرونا موافق نیست و افزود: با توجه به اینکه مطرح می کنند در آستانه ورود به پیک ششم کرونا هستیم با بازگشایی مدارس به ویژه برای مقطع ابتدایی در چنین شرایطی موافق نیستم.
آموزش تلفیقی از مجازی و حضوری راهکار خوبی برای دانش آموزان است و می‌توان برخی از دروس آنها را به صورت مجازی و برخی دیگر را به صورت حضوری آموزش داد
وی آموزش تلفیقی از روش‌های حضوری و مجازی را راهکار خوبی برای دانش آموزان دانست و افزود: می‌توان دانش آموزان را نصف هفته به صورت مجازی و نصف دیگر به صورت حضوری آموزش داد که برای ضدعفونی کردن مدارس هم زمان کافی هم وجود دارد اما اگر مدام حضوری باشد، این امر دشوار است.
فاتحی ادامه داد: از جمله دیگر راهکارهای موثر تقسیم کلاس‌های بیش از 20 نفر به 2 گروه است که نصف کلاس، روزهای فرد و نصف دیگر روزهای زوج به مدرس بیایند و اینگونه از ازدحام جمعیت جلوگیری می‌شود.
وی گفت: رعایت پروتکل‌های بهداشتی توسط تمامی کارکنان اجرایی، آموزشی و والدین در الگوبرداری و ترغیب دانش آموزان به رعایت این پروتکل‌ها امری بسیار مهم است و استفاده از روش‌های تشویقی برای دانش آموزانی نیز که پروتکل ها را رعایت می کنند تا بقیه هم به انجام این کار ترغیب شوند از دیگر روش‌های موثر است.
این معلم، استفاده از روش‌های محدودیتی و محرومیتی همچون جلوگیری از ورود دانش آموزانی که پروتکل‌ها را رعایت نمی کنند به کلاس، از دیگر راهکارهایی برشمرد که به دانش آموزان نشان می‌دهد مدرسه در قبال اینگونه قانون شکنی‌ها جدی است و آنها را به رعایت این نوع مسایل ملزم می کند.

عصر کرد


اما وضعیت واکسیناسیون دانش آموزان هم مقوله مهم دیگری است که علاوه بر کاهش شیوع ویروس کرونا، دغدغه خانواده‌ها را نیز می‌تواند در قبال سلامتی فرزندان خود برطرف کرده و به بازگشایی مدارس بهتر کمک کند.
واکسیناسیون 72 درصد دانش آموزان در کردستان
معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش کردستان با اشاره به اینکه 54 پایگاه واکسیناسیون برای دانش آموزان استان دایر شده است، گفت: از 127 هزار و 543 نفر دانش آموز بالای 12 سال استان، 91 هزار و 422 نفر که 72 درصد را شامل می شود تاکنون واکسینه شده‌اند.
افشین خوشگوار، شهرهای دیواندره با 98 درصد، بیجار 93، کرانی 92 و سروآباد با 90 درصد را دارای بیشترین میزان مشارکت در واکسیناسیون اعلام کرد و افزود: شهرهای زیویه با 58 درصد، مریوان 59 و ناحیه یک و دو سنندج نیز هرکدام با 61 درصد کمترین میزان مشارکت را تاکنون داشته‌اند.
وی یادآور شد: بیش از 85 درصد فرهنگیان استان نیز واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند و مابقی به دلایل پزشکی و یا درگیر بودن با بیماری کرونا هنوز مراجعه نکرده‌اند.
جدای از مزایا و معایب آموزش مجازی، اما مدارس با دانش آموزان رنگ و بوی دیگری دارد، ورزش صبحگاهی، زنگ تفریح، زنگ ورزش و هنر، تشویق‌ دانش آموزان زرنگ سر صف، گرود سرود و مسابقات فرهنگی و هنری همه از زیبایی‌هایی است که با آموزش مجازی کم کم دارد به خاطره تبدیل می‌شود، اما امیدواریم که با رخت بر بستن کرونا دوباره شاهد این نوع فعالیت‌ها باشیم.
استان کردستان بیش از 300 هزار دانش‌آموز دارد که در سه هزار و 800 واحد آموزشی مشغول به تحصیل هستند.
برچسب‌ها
مدارس ویروس کرونا کردستان سنندج وزارت آموزش و پرورش واکسن کرونا دانش‌آموزان

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/253451/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تکریم توانخواه حافظ قرآن در کردستان

عشق زندگی می بخشد

نمایش درخشان دو دروازه‌بان پیکان مقابل مس

ادامه حیات، دغدغه دولت برای واگذاری سرخابی‌ها

مالکان جدید استقلال و پرسپولیس از کدام منبع برای دو تیم خرج می‌کنند؟

عملکرد پرسپولیس در مرحله 1/8 نهایی جام حذفی

آمار جالب سپاهان در مرحله یک هشتم نهایی

خط و نشان بازیکن سرشناس ملاثانی برای سپاهان

خیز آنچلوتی برای تاریخ‌سازی در باشگاه رئال

پایان کار طراح افسانه‌ای فرمول یک در ردبول

بازگشت روماریو ستاره سابق برزیل پس از 16سال

قهرمان روس جهان و المپیک پیگیر وضعیت گرایی

خبر‌های پشت صحنه، هفتم اردیبهشت

سرپل‌ذهاب آماده میزبانی باشکوه از زائران یادمان بازی‌دراز

گازرسانی به 100 واحد صنعتی در کردستان

اجرای طرح پوشش بیمه‌ای رایگان برای کودکان زیر هفت سال

رقابت بیش از 500 داوطلب در نوبت اول آزمون سراسری در کیش

پیگیری حل مشکلات جامعه ایثارگران استان ایلام در سطح ملی

شهدا سرمایه اصلی نظام هستند

بعضی از رنج ها‌‌‌‌‌‌‌ را نمیشه حل کرد!

داستانک/ انسان های بازنده

فوتبالیست‌هایی که قوانین را مجاب به تغییر کردند!

تمرینات انفرادی پادشاه روی تشک

گل برتر هفته 30 لیگ برتر پرتغال

منافی: انتخاب سرمربی پرسپولیس باید به پایان فصل موکول شود

جعفری: استقلال لحظه آخر شانس آورد

واکنش رئیس لالیگا به ماندن ژاوی

پیام وزیر ورزش به‌ مناسبت روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای

موسیالا: اگر به من بود می‌گفتم امباپه به بایرن بیاید

پیروزی فاینورد با حضور کوتاه مدت علیرضا جهانبخش

دردسر توخل؛ غیبت دوباره دو ستاره بایرن مونیخ

گزارش رسانه روسی از دوران طلایی سردار آزمون در زنیت

تپانچه بادی ایران نایب قهرمان شد

آغاز بازی های انتقامی پرسپولیس و اوسمار

راز لگد تاریخی کلینزمن؛ مقابل تراپاتونی گریه کردم!

نگاه به سینما جدی نیست/ بررسی پیدایش هالیوود در مستند «پشت صحنه»

صدور موافقت اصولی ٣ طرح گردشگری در کردستان

طلای ووشوکاران مازندرانی در پیکار‌های انتخابی جام جهانی

تنوع کشت گیاهان دارویی رونق‌بخش اقتصاد در کردستان

اجرای طرح هادی و پروژه‌های عمرانی در روستا‌های سروآباد

امسال هم صعود بازی دراز از راه رسید/ آمادگی دستگاه های اجرایی برای این صعود باشکوه

آمادگی امداد هوایی هلال احمر کرمانشاه در سالروز عملیات بازی‌دراز

استفاده 78 درصدی از سامانه ارجاع پرونده به کارشناسان در کرمانشاه

1 مصدوم به علت سقوط از ارتفاع در روستای شبانکاره منطقه روانسر

برگزاری آزمون سراسری رشته علوم تجربی در کرمانشاه

اجرای طرح پوشش بیمه‌ای رایگان برای کودکان زیر هفت سال سن

طرح باک پُر در مرز پرویزخان به صورت رسمی از روز شنبه اجرا می شود

دستوری تازه در مورد استفاده از منشی های زن : «در ادارات دولتی ممنوع شد!»

اعزام 2 کاروان 85 نفره از کرمانشاه به حج عمره

پنج هزار و 780 خانوار تحت پوشش بهزیستی