عصر کرد

آخرين مطالب

روایت تسنیم از محرومیت در «دوشان» سنندج/ اینجا مردم آب آشامیدنی ندارند + تصاویر مقالات

روایت تسنیم از محرومیت در «دوشان» سنندج/ اینجا مردم آب آشامیدنی ندارند + تصاویر
  بزرگنمايي:

عصر کرد -

عصر کرد


گروه استان‌ها - محرومیت سال‌هاست با برخی مناطق استان کردستان همچون دوشان سنندج عجین شده و مسئولان متولی برای حل مشکلات مردم آن‌چنان که باید تلاش کنند، نمی‌کنند. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج ، روستای دوشان در 5 کیلومتری جنوب شرقی سنندج با بیش از 5هزار خانوار و 14 هزار نفر جمعیت این‌روزها با مشکل نبود آب شرب مواجه و ساکنانش روزانه فقط دو تا سه ساعت از آب آشامیدنی برخوردار هستند!
خبرنگاران تسنیم در طول یک سال گذشته در گزارشات مختلفی با عنوان « سفرنامه تسنیم به قلب محرومیت کردستان ــ 3| حکایت نابرابری در 5کیلومتری سنندج؛ امکانات اولیه تنها مطالبه ساکنان "دوشان" است + فیلم » و « پیگیری مشکلات "دوشان" سنندج و تداوم گلایه اهالی روستا/ مسئولان برنامه‌ای برای تسریع در رسیدگی ندارند » مطالبات این مردم را منعکس کرده اما مسئولان متولی آن‌چنان که باید برای حل مشکلات مردم تلاش کنند، نمی‌کنند.
پس از تماس مکرر اهالی روستای دوشان با خبرنگار تسنیم، یک بار دیگربرای پیگیری این مشکل راهی روستای دوشان شدیم، از همان ورودی روستا خانه‌های شیک و مرتب و کوچه و خیابان‌های با عرض کم غیر استاندارد و خاکی دیده می‌شد، ساکنان این محل به دلیل گرانی مسکن و مشکلات اقتصادی به روستاهای اطراف سنندج پناه برده و از رنگ و رخسار مردم می‌شد فهمید که چه دل پری از مشکلات نبود آب شرب دارند.
مردم به محظ اینکه فهمیدند خبرنگار هستیم، شروع به آه و ناله و گلایه از وضعیت موجود کردند، در این بازدید میدانی درددل و مشکلات مردم را کامل شنیده و با اهالی روستای دوشان به گفت‌وگو پرداختیم که در ادامه از نظر خوانندگان محترم می‌گذرد:
احمدی یکی از اهالی روستای دوشان با بیان اینکه محلات بالا دست مسجد روستای دوشان از 5 روز گذشته آب آشامیدنی ندارند، اظهار داشت: مردم روستای دوشان با وجود تابستان گرم و بیماری شیوع ویروس کرونا نبود 5 روز آب یعنی دسته و پنجه نرم کردن با مرگ، شهروندان تحت فشار شدید و برای انجام ساده‌ترین امورات بهداشتی خود با مشکل روبه‌رو هستند.
وی افزود: تمامی خانه‌های روستای دوشان درمنازل خود تانکر نصب کرده و از منبع فرعی آب آشامیدنی هفته‌ای سه تا چهار مرتبه این تانکر‌ها پر خواهد شد که باید برای هر تانکر 70 تا 100 هزار تومان پول پرداخت کنیم، سؤالمان این است در این شرایط سخت بیماری کرونا که رعایت بهداشت بسیار ضروری است، این اوضاع برای چه قشر و مسئولی قابل قبول است که ما باید اینگونه با نبود آب زندگی کنیم؟!
جهانگیری یکی دیگر از اهالی روستای دوشان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه همانند شهرنشین‌ها پول آب و کنتور و جواز داده پرداخت کرده‌ایم، اظهار داشت: با این شرایط سخت اقتصادی که اکثر این مردم در روستای دوشان مستأجر هستند، هرماه حدود یک میلیون تومان پول تانکر‌های آب پرداخت می‌کنیم، آیا این وضعیت سزوار این مردم است.
در مسیر راه به نانوایی محله دوشان رسیدیم با هوای گرم تابستان و تلاش بی‌وقفه در حال پخت نان بودند، نانواداران در پاسخ به سؤال خبرنگار تسنیم که برای تامین آب در این نانوایی چه کاری انجام می‌دهید؟ گفت: از چاه عمیق باغ‌های اطراف دوشان با ماشین شخصی خود، دبه‌های پلاستیکی را روزی چند بار پر کرده و مجبوریم کار پخت نان در نانوایی را به این صورت انجام و نان مردم را تامین کنیم.
وی گفت: هر روز که مردم در صف نانوایی هستند متاسفانه از نبود آب و مشکلات روستای دوشان گلایه و حتی موجب تنش و دعوا نیز می‌شود و گاهی 10 روز مردم آب ندارند اما مسئولان هیچ کاری برای حل مشکل این مردم انجام نمی‌دهند، زندگی در این روستا به سختی و با مشکلات فراوان به ویژه برای قشر سالمند و کودکان پیش می‌رود.
زهرا ویسی یکی از بانوان محله دوشان نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با ابراز گلایه و ناراحتی از وضعیت نبود آب آشامیدنی بیان کرد: حدودا 4 روزه یک قطره آب از شیر آب منازل ما جاری نشده است، اکثر مردم دوشان به خانه اقوام و فامیل‌های خود در سطح شهر پناه برده و زنان روستای دوشان از طبقه‌های سه تا چهار باید این دبه‌های پلاستیکی سنگین را روزی چندین بار بالا و پایین ببرند، که همه آنها بیماری دیسک کمر گرفته‌اند، حتی پذیرای مهمان نیز نیستیم با زبان خود مهمانان را به دلیل نبود آب آشامیدنی بارها جواب کرده و فقط مجبوریم به مشکلات کمبود نیازهای خانواده خود برسیم.
وی از طعم و بوی نامطبوع و غیر قابل تحمل آب در ساعت‌هایی که آب به آنان اختصاص داده می‌شود، گلایه کرد و افزود: آبی که خریداری می‌شود از چاه‌های باغ‌های اطراف روستا بیشتر برای پر کردن تانکر خانه‌های خود استفاده می‌کنیم و با ماندن چند روزه این آب در تانکر، قابل شرب نیست و بسیار طعم و بوی بدی نیز دارد، اما چاره‌ای جز خوردن این آب نداریم، این درحالی‌ست که هر تانکر با هزینه بیش از 70 هزارتومان و در ماه بیش از یک میلیون تومان خریداری و با این شرایط اقتصادی برای این مردم هزینه‌های زیادی دارد.
وی با گلایه از کم‌کاری شوراهای روستای دوشان بیان کرد: متاسفانه شوراهای دوشان تاکنون اقدام جدی برای این مردم انجام نداده و معضلات را بیشترمخفی می‌کنند، چراکه دلشان برای این مردم نمی‌سوزد و به فکر زندگی روزمره خود هستند.
برزنجه یکی دیگر اهالی این روستا از کم‌کاری مسئولان متولی گلایه و اظهار دارد: مدیران شرکت آب و فاضلاب شهری مشکل اصلی را از شبکه می‌دانند، درحالی که این مشکل فقط در فصل تابستان اوج می‌گیرد، سوال این است مقدار فشار آب در فصل زمستان و بهار با این بارندگی کم چه تغییری می‌کند، که در تابستان کامل قطع می‌شود این یک توجیه برای رضایت و سکوت این مردم است، چراکه برای جبران کمبود آب در محلات بالادست شهرسنندج، پمپاژ اصلی روستای دوشان را بسته و این مردم قربانی سایر محلات دیگر سنندج می‌شوند.
«منصور مولانایی»، معاون عمرانی فرماندار سنندج سال 97 در اظهاراتی بدون پشتوانه حالی از برطرف شدن مشکل کمبود آب شرب و آغاز عملیات اجرایی خط انتقال جدید 160 میلیتری آب به روستای دوشان خبر داده که این معضل با گذشت بیش از 3 سال همچنان ادامه دارد! 
جهانگیری دهیار روستای دوشان سنندج در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در پاسخ به این سؤال که این مردم باید تا چه زمانی مشکل آب داشته باشند؟ اظهار داشت: از سال 97 تاکنون هر آنچه در بحث هزینه، آبها، کنتور در سطح شهر باید پرداخت شود یک خانواده دوشانی نیز پرداخت کرده و با تلاش شبانه‌روزی شوراها و دهیار در حال حل این معضل هستیم.
وی افزود: مقرر شد لوله‌گذاری با قطر400 از پارک محمدی سنندج ادامه و مشکل کمبود آب در روستاهای دوشان، آساوله، شهرک صنعتی، گریزه و قار برای همیشه حل و فصل شود، اما تحقق این مهم نیازمند اعتبار و هزینه‌های میلیاردی است.
دهیار روستای دوشان با بیان اینکه انشعاب‌های غیرمجاز و مصرف زیاد آب شرب در روستای دوشان با مشکل کمبود آب دست به دست هم داده است، عنوان کرد: به دلیل مصرف بالای آب شرب شهر سنندج، گرمای تابستان و خط آخر روستای دوشان در مسیر لوله‌گذاری به شدت با فشار پایین و کمبود مواجه است.
جهانگیری با ادعای اینکه فقط 30 درصد مردم روستای دوشان با کمبود آب به دلیل فرسودگی شبکه و مخزن آب مواجه است، خاطر نشان کرد: برای رفع مشکل این 30 درصد جمعیت مقرر شده که با همکاری مردم و شرکت آب و فاضلاب شهری جیره‌بندی تا رفع بحران آب اجرایی شود!
دهیار روستای دوشان رفع این معضل را نیازمند برنامه و تخصیص بودجه‌های جهشی و همت نمایندگان مجلس شورای اسلامی و کار جهادی دانست و اظهار کرد: قطعا حل مشکل کمبود آب شرب سنندج نیاز به تعامل، همفکری و اختصاص بودجه‌های کلان از وزارت کشور داشته که باید تمامی متولیان امر در این زمینه نهایت تلاش خود را به‌کار گیرند.
در ادامه تصاویری از حال و روز این‌روزهای مردم و وضعیت روستای دوشان سنندج را ببینید:

عصر کرد

عصر کرد

عصر کرد

انتهای پیام/484/ ع

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/239700/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تکریم توانخواه حافظ قرآن در کردستان

عشق زندگی می بخشد

نمایش درخشان دو دروازه‌بان پیکان مقابل مس

ادامه حیات، دغدغه دولت برای واگذاری سرخابی‌ها

مالکان جدید استقلال و پرسپولیس از کدام منبع برای دو تیم خرج می‌کنند؟

عملکرد پرسپولیس در مرحله 1/8 نهایی جام حذفی

آمار جالب سپاهان در مرحله یک هشتم نهایی

خط و نشان بازیکن سرشناس ملاثانی برای سپاهان

خیز آنچلوتی برای تاریخ‌سازی در باشگاه رئال

پایان کار طراح افسانه‌ای فرمول یک در ردبول

بازگشت روماریو ستاره سابق برزیل پس از 16سال

قهرمان روس جهان و المپیک پیگیر وضعیت گرایی

خبر‌های پشت صحنه، هفتم اردیبهشت

سرپل‌ذهاب آماده میزبانی باشکوه از زائران یادمان بازی‌دراز

گازرسانی به 100 واحد صنعتی در کردستان

اجرای طرح پوشش بیمه‌ای رایگان برای کودکان زیر هفت سال

رقابت بیش از 500 داوطلب در نوبت اول آزمون سراسری در کیش

پیگیری حل مشکلات جامعه ایثارگران استان ایلام در سطح ملی

شهدا سرمایه اصلی نظام هستند

بعضی از رنج ها‌‌‌‌‌‌‌ را نمیشه حل کرد!

داستانک/ انسان های بازنده

فوتبالیست‌هایی که قوانین را مجاب به تغییر کردند!

تمرینات انفرادی پادشاه روی تشک

گل برتر هفته 30 لیگ برتر پرتغال

منافی: انتخاب سرمربی پرسپولیس باید به پایان فصل موکول شود

جعفری: استقلال لحظه آخر شانس آورد

واکنش رئیس لالیگا به ماندن ژاوی

پیام وزیر ورزش به‌ مناسبت روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای

موسیالا: اگر به من بود می‌گفتم امباپه به بایرن بیاید

پیروزی فاینورد با حضور کوتاه مدت علیرضا جهانبخش

دردسر توخل؛ غیبت دوباره دو ستاره بایرن مونیخ

گزارش رسانه روسی از دوران طلایی سردار آزمون در زنیت

تپانچه بادی ایران نایب قهرمان شد

آغاز بازی های انتقامی پرسپولیس و اوسمار

راز لگد تاریخی کلینزمن؛ مقابل تراپاتونی گریه کردم!

نگاه به سینما جدی نیست/ بررسی پیدایش هالیوود در مستند «پشت صحنه»

صدور موافقت اصولی ٣ طرح گردشگری در کردستان

طلای ووشوکاران مازندرانی در پیکار‌های انتخابی جام جهانی

تنوع کشت گیاهان دارویی رونق‌بخش اقتصاد در کردستان

اجرای طرح هادی و پروژه‌های عمرانی در روستا‌های سروآباد

امسال هم صعود بازی دراز از راه رسید/ آمادگی دستگاه های اجرایی برای این صعود باشکوه

آمادگی امداد هوایی هلال احمر کرمانشاه در سالروز عملیات بازی‌دراز

استفاده 78 درصدی از سامانه ارجاع پرونده به کارشناسان در کرمانشاه

1 مصدوم به علت سقوط از ارتفاع در روستای شبانکاره منطقه روانسر

برگزاری آزمون سراسری رشته علوم تجربی در کرمانشاه

اجرای طرح پوشش بیمه‌ای رایگان برای کودکان زیر هفت سال سن

طرح باک پُر در مرز پرویزخان به صورت رسمی از روز شنبه اجرا می شود

دستوری تازه در مورد استفاده از منشی های زن : «در ادارات دولتی ممنوع شد!»

اعزام 2 کاروان 85 نفره از کرمانشاه به حج عمره

پنج هزار و 780 خانوار تحت پوشش بهزیستی