شنبه ۲۹ شهريور ۱۴۰۴
سیاسی

عناوین روزهای هفته دفاع مقدس اعلام شد

عناوین روزهای هفته دفاع مقدس اعلام شد
عصر کرد - مهر / رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس گفت: خوشبختانه در طول ۱۲ روز جنگ، مردم بزرگ ایران پیروز اصلی میدان بودند. سردار بهمن کارگر رئیس بنیاد حفظ ...
  بزرگنمايي:

عصر کرد - مهر / رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس گفت: خوشبختانه در طول 12 روز جنگ، مردم بزرگ ایران پیروز اصلی میدان بودند.
سردار بهمن کارگر رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، صبح امروز در نشست خبری به مناسبت چهل و پنجمین سالگرد هفته دفاع مقدس، ضمن تبریک پیروزی جمهوری اسلامی ایران در جنگ تحمیلی، به تشریح برنامه‌ها و سیاست‌های فرهنگی این بنیاد پرداخت.
در این نشست، سردار کارگر با اشاره به اهمیت یادآوری فداکاری‌های شهدا و ایثارگران، گفت: خوشبختانه در طول 12 روز جنگ، مردم بزرگ ایران پیروز اصلی میدان بودند.
بازار


وی همچنین از برگزاری 294 برنامه در سراسر کشور به مناسبت هفته دفاع مقدس خبر داد که شامل 85 برنامه از ارتش، 90 برنامه از سپاه و 43 برنامه از نیروی انتظامی است.
سردار کارگر افزود: در مجموع، 1286 برنامه با قریب به 6000 فعالیت در سازمان‌های لشکری و کشوری پیش‌بینی شده است.
وی تأکید کرد که رویکرد اصلی این برنامه‌ها معرفی جذاب و شایسته فرهنگ ایثار و شهادت به نسل جوان است.
رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر آثار دفاع مقدس همچنین با اشاره به تشکیل ستاد بزرگداشت چهلمین سالگرد دفاع مقدس، بیان کرد: ما اکنون 477 ستاد در سراسر کشور داریم که مسئولیت آن‌ها بر عهده معاونین وزرا و استانداران است.
سردار کارگر یادآور شد همکاران رسانه‌ای جزئیات بیشتری از برنامه‌ها را در آینده نزدیک دریافت خواهند کرد.
رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس با تأکید بر اهمیت درگیرسازی احساس هیجان نسل جوان و تقویت بینش تاریخی و راهبردی آنان، از برگزاری سری نشست‌های تعاملی با رزمندگان و فرماندهان دفاع مقدس خبر داد.
سردار کارگر در این باره گفت: یکی از برنامه‌های ما روایتگری زنده و مقایسه‌ای است که به همراه تحلیل کارشناسان از جنگ تحمیلی 12 روزه برگزار می‌شود.
وی همچنین به برگزاری نمایش‌های خیابانی با مشارکت دانش‌آموزان اشاره کرد که صحنه‌هایی از فداکاری‌های دفاع مقدس را بازسازی می‌کند.
وی افزود: ما در تلاش هستیم تا فیلم‌های کوتاه ترکیبی را که تصاویر دفاع مقدس را با تصاویر مقاومت در جنگ 12 روزه پیوند می‌زند، به نمایش بگذاریم.
سردار کارگر همچنین به مسئولیت بنیاد در جمع‌آوری اسناد و مدارک مربوط به جنگ 12 روزه اشاره کرد و گفت: امیدواریم در هفته دفاع مقدس امسال بخشی از این تصاویر و اسناد را منتشر کنیم.
سردار کارگر همچنین به تهیه بسته‌های آموزشی با عنوان 10 درس ماندگار از دفاع مقدس برای مدارس و دانشگاه‌ها اشاره کرد و برگزاری آئین‌های مردمی هنری، مسابقات ورزشی نمادین و جشنواره سرود و موسیقی دانش‌آموزی را از دیگر برنامه‌ها برشمرد.
وی در ادامه با تأکید بر اهمیت رسانه‌ها در جنگ‌های ترکیبی، گفت: رسانه‌ها نقش بسیار مهمی در تبیین واقعیت‌ها دارند و باید توجه ویژه‌ای به آن‌ها شود.
سردار کارگر تأکید کرد: رسانه‌ها در جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک ضلع مهم در جنگ شناختی عمل کرده و توانسته‌اند افکار عمومی را روشن کنند.
سردار کارگر خواستار همکاری بیشتر رسانه‌ها با سازمان اسناد و مدارک دفاع مقدس شد و گفت: رسانه ملی، صدا و سیما، کار بسیار بزرگی در روشنگری انجام داده است.
وی تأکید کرد: باید از تجربیات گذشته بهره برده و به ترویج فرهنگ ایثار و مقاومت ادامه دهیم.
رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر آثار دفاع مقدس بر اهمیت نقش رسانه‌ها در ترویج فرهنگ ایثار و مقاومت تأکید کردند و از ضرورت برنامه‌ریزی‌های چند لایه علمی و ترکیبی برای مقابله مؤثر با تهدیدات دشمن سخن گفتند.
وی با بیان اینکه اگر روزی قرار باشد به کسی مدال بدهند، باید به بچه‌های رسانه مدال بدهند، از تلاش‌های این قشر در روشنگری و انتقال واقعیت‌های دفاع مقدس تقدیر کرد.
سردار کارگر در ادامه به تولید مستندات و بازشناسی تاریخ دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: ما باید یک بانک جامع روایت‌های معتبر ایجاد کنیم.
وی از تهیه 100 قسمت روایت محراب با همکاری صدا و سیما خبر داد که تا کنون 20 قسمت آن تولید و پخش شده است. همچنین پیشنهاد کرد که این روایت‌ها با کیفیت بالا در اختیار رسانه‌ها قرار گیرد تا بتوانند از آن بهره‌برداری کنند.
وی تأکید کرد که پژوهش‌های بین رشته‌ای در زمینه تحریف شناسی رسانه‌ای و بررسی الگوهای جنگ شناختی و عملیات روانی در هفته دفاع مقدس انجام خواهد شد.
سردار کارگر همچنین بر لزوم استفاده از فناوری‌های نوین و الگوریتم‌های شبکه‌های اجتماعی برای مقابله با جنگ ترکیبی دشمن تأکید کرد.
سردار کارگر برنامه‌های ویژه بنیاد را برای هفته دفاع مقدس تشریح کرد. این برنامه‌ها شامل روزهای مختلف با عناوین خاص است که از 31 شهریور آغاز می‌شود. روزهای مشخص شده شامل:
• دوشنبه 31 شهریور: پیشکسوتان دفاع مقدس و مقاومت
• سه‌شنبه 1 مهر: جوانان علم، دانش و دانش‌پژوهی
• چهارشنبه 2 مهر: زنان مدافعین حرم و خانواده
• پنجشنبه 3 مهر: شهیدان، جانبازان و آزادگان
• جمعه 4 مهر: دفاع همه‌جانبه و پشتیبانی مردمی
• شنبه 5 مهر: نیروهای مسلح، بسیجیان و جهادگران
• یکشنبه 6 مهر: ولایتمداری و بصیرت
• دوشنبه 7 مهر: فرماندهان عزتمند
سردار کارگر همچنین از برگزاری 38 برنامه شاخص در این هفته خبر داد که شامل عطر افشانی مزار شهدا، دیدار با خانواده شهدا و جانبازان، برگزاری یادواره‌ها و خاطره‌گویی حماسه‌های دفاع مقدس خواهد بود.
وی بر لزوم همدلی و همکاری همه نهادها برای تبیین واقعیت‌های دفاع مقدس تأکید کرد و گفت: امیدواریم که خداوند به ما کمک کند تا در وظایف خود به خوبی عمل کنیم.
وی گفت: در راستای گرامیداشت هفته دفاع مقدس، بنیاد حفظ آثار و نشر آثار دفاع مقدس برنامه‌های متنوعی را برای ایثارگران، آزادگان و خانواده‌های آنان در وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها و نهادهای سراسر کشور پیش‌بینی کرده است.
سردار کارگر گفت: از جمله این برنامه‌ها می‌توان به بازدید از موزه‌های دفاع مقدس و مقاومت اشاره کرد. در حال حاضر 25 موزه فعال در سراسر کشور وجود دارد که به زودی از آنها بازدید خواهد شد. همچنین تولید و انتشار مستندهای کوتاه، نماهنگ‌ها و پادکست‌هایی درباره شهدای دفاع مقدس در دستور کار قرار دارد.
رئیس بنیاد حفظ آثار و ارزش‌های دفاع مقدس گفت: در روز اول بازگشایی مدارس، " alt="عصر کرد" width="100%" />

وی ادامه داد: برگزاری کنگره "سنگرسازان بی‌سنگر" توسط جهاد سازندگی و اردوهای جهادی در مناطق کم برخوردار نیز از دیگر برنامه‌هاست. زنگ زورخانه‌ها به عنوان "زنگ مقاومت" در سراسر کشور نواخته خواهد شد و مراسم تجلیل از ورزشکاران پیشکسوت و شهدای ورزشکار نیز برگزار می‌شود.
سردار کارگر به اجرای طرح "سپاس" برای تکریم خانواده‌های معظم شهدا اشاره کرد و گفت که این برنامه در سراسر کشور توسط بنیاد شهید انجام خواهد شد. همچنین کنگره شهدای اصناف، یادواره شهدای عشایر و روحانیت، تهیه و چاپ کتاب‌هایی درباره روایت دفاع مقدس در اندیشه مقام معظم رهبری و رونمایی از محصولات دفاعی وزارت دفاع از دیگر اقدامات این هفته خواهد بود.
وی ادامه داد: رونمایی از 414 عنوان کتاب مکتوب و 20 عنوان کتاب صوتی در حوزه دفاع مقدس، برگزاری مسابقه کاریکاتور بین‌المللی با موضوع ترامپ، و اجرای پروژه "شکوه مادرانه" توسط کودکان و نوجوانان نیز در این برنامه‌ها گنجانده شده است.
سردار کارگر همچنین به قولی که در حضور مقام معظم رهبری داده‌، اشاره کرد و گفت: ما دانشنامه‌های استان‌ها را که گنجینه‌ای از اطلاعات دفاع مقدس است، تهیه خواهیم کرد.


نظرات شما