يکشنبه ۲۹ تير ۱۴۰۴
اقتصادی

بانه در مسیر تحول؛ سهمیه ۵۴۰ میلون دلاری واردات در انتظار شهرهای مرزی کردستان

بانه در مسیر تحول؛ سهمیه ۵۴۰ میلون دلاری واردات در انتظار شهرهای مرزی کردستان
عصر کرد - ایرنا / در چهارمین جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان کردستان، مسئولان ارشد استانی با بررسی چالش‌های آب، آموزش، صنعت و زیرساخت‌های شهری، بر تسریع اجرای ...
  بزرگنمايي:

عصر کرد - ایرنا / در چهارمین جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان کردستان، مسئولان ارشد استانی با بررسی چالش‌های آب، آموزش، صنعت و زیرساخت‌های شهری، بر تسریع اجرای پروژه‌های حیاتی و رفع موانع پیش‌روی توسعه شهرستان مرزی بانه تاکید کردند.
استاندار کردستان شامگاه شنبه در چهارمین جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان که با محوریت موضوعات مربوط به شهرستان بانه در سالن جلسات فرمانداری این شهرستان تشکیل شد، اظهار کرد: امروز با بازدید میدانی از مرز سیرانبند، اجرای قانون مرزنشینان را که اسفندماه 1402 به تصویب رسید، به‌طور رسمی آغاز کردیم، ضمن اینکه در این مدت تلاش شد زیرساخت‌های مورد نیاز برای اجرای این قانون فراهم شود ولی همچنان نیازمند تامین سایر ملزومات هستیم.
بازار
آرش زرەتن لهونی با بیان اینکه برای نخستین بار در این حوزه قانون مشخصی داریم که امتیاز بزرگی محسوب می‌شود، افزود: سال گذشته 28 میلیون دلار واردات داشتیم اما طبق این قانون، 540 میلیون دلار سهمیه واردات در نظر گرفته شده که می‌تواند تحول بزرگی در شهرستان‌های مرزی به‌ویژه بانه ایجاد کند.
استاندار کردستان با اشاره به برنامه دولت برای بازگرداندن رونق اقتصادی به بازار بانه و دیگر مناطق مرزی استان، تاکید کرد: اجازه خروج تجمیعی مستقیم کالا از بازارچه‌های مرزی را نخواهیم داد و کالاهای وارداتی ابتدا باید در شهرهای مرزی عرضه شوند و مازاد بر نیاز به سایر نقاط کشور ارسال شود.
وی به آغاز عملیات اجرایی پروژه آبرسانی به شهر بانه اشاره کرد و گفت: این پروژه یکی از نیازهای ضروری بانه بود که اجرای آن چند روز پیش آغاز شده و تلاش داریم در کمترین زمان ممکن به بهره‌برداری برسد.
زره تن لهونی با اشاره به ظرفیت‌های طبیعی بانه گفت: برای ایجاد پارک طبیعی در محدوده 750 هکتاری در ورودی شهر بانه، برنامه اصولی و منسجمی تدوین شود.
وی از بررسی وضعیت ساماندهی رودخانه داخل شهر بانه خبر داد و افزود: از این رودخانه 6 کیلومتری، یک کیلومتر آن در داخل شهر واقع شده، و این بخش اولویت رسیدگی و ساماندهی قرار دارد.
استاندار کردستان به ضرورت تسریع در اجرای پروژه‌های عمرانی اشاره کرد و گفت:در خصوص وضعیت زمین شهرک صنعتی شماره 2 بانه، دستگاه‌های اجرایی باید در کوتاه‌ترین زمان ممکن استعلام‌های مربوطه را پاسخ دهند تا مسیر سرمایه‌گذاری هموار شود.
وی با بیان اینکه سرانه فضای آموزشی بانه در وضعیت مناسبی قرار ندارد، اظهار کرد: پیگیری‌های لازم در سطح ملی برای بهبود این وضعیت در حال انجام است و امیدواریم از ظرفیت خیران نیز در این بخش استفاده شود.
مردم بانه با صبوری کم‌نظیری مشکلات را تحمل کرده‌اند
فرماندار شهرستان بانه هم در این جلسه با اشاره به ایستادگی مردم این منطقه در برابر مشکلات، اظهار کرد: مردم بانه چه در ایام جنگ 12 روزه و چه قبل از آن، با صبوری و نجابت کم‌نظیر خود در برابر کمبودها ایستادگی کرده‌اند و باید قدردان محبت و همراهی آنان باشیم.
احمد محمدرضایی بیان کرد: یکی از مطالبات جدی مردم، اجرای پروژه سد کانی‌گوژان است که با دستور استاندار کردستان، اقدامات لازم برای تحقق آن در حال انجام است.
وی با تاکید بر لزوم توسعه زیرساخت‌های اقتصادی شهرستان افزود: ضرورت ایجاد شهرک صنعتی شماره 2 بانه به‌شدت احساس می‌شود، چرا که به دلیل نبود زمین مناسب برای احداث واحدهای صنعتی، بسیاری از سرمایه‌گذاران ناچار به مهاجرت سرمایه خود به سایر نقاط کشور شده‌اند.
محمدرضایی با بیان اینکه رودخانه وسط شهر به ساماندهی نیاز دارد، گفت: شهروندان از وضعیت فعلی این رودخانه ناراضی هستند و باید برای زیباسازی و ساماندهی آن اقدامات جدی صورت گیرد.
فرماندار بانه به تنش آبی در روستاهای این شهرستان اشاره کرد و گفت: اصلاح شبکه و آبرسانی به روستاها از اولویت‌های مهم ماست و نیاز به توجه ویژه دارد.
وی با انتقاد از وضعیت فضاهای آموزشی در شهرستان، اظهار کرد: با کمبود فضای آموزشی مواجه هستیم و از عملکرد اداره کل نوسازی مدارس استان در این زمینه گلایه‌مندیم.
مشکل آب بانه هم مانند سنندج برطرف خواهد شد
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان گفت: زمینی در بانه وجود دارد که اداره کل راه و شهرسازی و شرکت شهرک های صنعتی استان خواهان آن هستند با اولویت قراردادن مسکن، بخشی از این زمین را در اختیار شهرک صنعتی قرار خواهیم داد.
کیومرث حبیبی با بیان اینکه مسئولان باید پاسخگو باشند و سازمان های مردم نهاد و رسانه ها مطالبه گری کنند، افزود: کمبود فضای آموزشی و درمانی و ورزشی در بانه پیش آمده در نتیجه رشد شدید جمعیت است.
وی اضافه کرد: اگر سه سال پیش مشکل آب سنندج را توانستیم حل کنیم مسئله آب بانه را هم برطرف خواهیم کرد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان هم در این جلسه گفت: اگر زمینی به شهرک صنعتی شماره 2 بانه اختصاص داده می شود باید به گونه ای باشد که توسعه آینده آن هم مدنظر قرار گیرد.
ارسلان ازهاری به مشکلات واحدهای صنعتی بانه و شهرک صنعتی آن اشاره کرد و گفت: تامین آب شهرک صنعتی بانه هم دیده شود و افزون براین مسئله زیرساخت های این شهرک مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه 29 قرارداد در منطقه ویژه اقتصادی بانه منعقد شده است، بیان کرد: مشکل معارض این منطقه باید برطرف شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان با بیان اینکه 50 درصد سرانه زمین صنعتی کشور را داریم، گفت: دستگاه ها تلاش خود را برای تامین زمین و رسیدن به میانگین کشوری در شاخص سرانه زمین صنعتی بکار گیرند.
25 هکتار برای شهرک صنعتی شماره 2 بانه
مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی کردستان هم در این جلسه با اشاره به اینکه مکانیابی شهرک صنعتی شماره 2 بانه انجام شده است، گفت: از آنجا که این محدوده برای مسکن ملی و شهرک صنعتی تعریف شده است نیاز به تشکیل جلسه هماهنگی برای مشخص شدن این محدوده است.
حمیدرضا امانی با بیان اینکه محدوده مورد نظر شهرک صنعتی شماره 2 بانه 25 هکتار است، بیان کرد : درخواست داریم مقوله مسکن و صنعت به طور یکسان دیده شود تا شهرک صنعتی دو بانه را هم راه اندازی کنیم.
مصرف ماهانه آب شرب در بانه 800 هزار مترمکعب است
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان هم در این جلسه اظهارکرد : وارد پنجمین سال خشکسالی و نخستین سال خشکسالی شدید شده ایم.
آرش آریانژاد ادامه داد: 2 سد منبع آب شرب بانه، در زمان خروشان بودن رودها 4.6 میلیون مترمکعب و 14.6 میلیون مترمکعب ظرفیت دارند.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر در این 2 سد سه میلیون آب قابل دسترس داریم، افزود: ماهانه 800 هزار مترمکعب مصرف آب شرب بانه است لذا باید تاب آوری سدها را تا اواخر آذر مدیریت کنیم.


نظرات شما