يکشنبه ۲۹ تير ۱۴۰۴
اجتماعی

چراغ خاموش نمایشگاه‌های تخصصی در کردستان

چراغ خاموش نمایشگاه‌های تخصصی در کردستان
عصر کرد - ایرنا / یکی از مهمترین ابزارهای بازاریابی و توسعه در اقتصاد محلی برپایی نمایشگاه است که بعد از گذشت چهار ماه از سال هنوز خبری از آن در کردستان نیست. با وجود ...
  بزرگنمايي:

عصر کرد - ایرنا / یکی از مهمترین ابزارهای بازاریابی و توسعه در اقتصاد محلی برپایی نمایشگاه است که بعد از گذشت چهار ماه از سال هنوز خبری از آن در کردستان نیست.
با وجود گذشت نزدیک به چهار ماه از سال جاری، هنوز هیچ نمایشگاه تخصصی یا عمومی در محل دائمی نمایشگاه‌های بین المللی کردستان در سنندج برگزار نشده است؛ این در حالی است که کارشناسان اقتصادی بر نقش حیاتی نمایشگاه ها در توسعه اقتصاد محلی، ملی و بین‌المللی با معرفی محصولات، توسعه بازار، جذب سرمایه گذار و ایجاد اشتغال تاکید دارند.
بازار
نمایشگاه‌ها می توانند فرصتی برای معرفی و عرضه کالاها و محصولات واحدهای تولیدی و همچنین برقراری ارتباط و بازاریابی با دیگر شرکت های تولیدی و توزیعی فراهم را کنند که این ظرفیت در کردستان مغفول مانده است.
افزون بر تاثیراتی که برپایی نمایشگاه می‌تواند در جذب سرمایه گذار، تقویت بازاریابی محصولات، ایجاد رقابت و افزایش کیفیت کالاها داشته باشد، منجر به ایجاد اشتغال‌های مستقیم و غیر مستقیم هم در شهر محل برگزاری می شود.
با وجود این مزیت‌ها استفاده از این ظرفیت در مرکز کردستان مورد غفلت واقع شده است، هرچند برای این مهم دلایلی ذکر می شود ولی در مقابل این توجیهات اقدامی را برای بهبود وضعیت شاهد نیستیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان در بازدیدی که اوایل فروردین امسال از محل دائمی نمایشگاه های بین المللی استان در سنندج داشت، این محل را فاقد استانداردها و زیرساخت های لازم دانست.
ارسلان ازهاری با توجه به وضعیت محل فعلی نمایشگاه سنندج، دستور تعطیلی آن را صادر و اظهار کرد: اجازه برپایی هیچ نمایشگاهی در این محل داده نمی‌شود، چرا که سلامتی و ایمنی مردم در اولویت قرار دارد.
نمایشگاه‌هایی بی مکان و بی مجوز
در این مدت که اجازه برپایی نمایشگاه در این محل داده نشده است نمایشگاه فرش و تابلو فرش در تالار و نمایشگاه صنایع دستی در پارک روجیار سنندج برپا شد در حالیکه نه فضای برگزاری آنها استاندارد بود و نه مجوز قانونی از سازمان توسعه تجارت دریافت کرده بودند.
مجوز برپایی نمایشگاه توسط سازمان توسعه تجارت باید صادر شود، در غیراینصورت این اقدام قانونی محسوب نمی شود؛ این را مدیرعامل شرکت نمایشگاه‌های بین‌المللی استان کردستان گفت و ادامه داد: هیچ ارگانی هم به غیر از سازمان توسعه تجارت اجازه صدور مجوز برپایی نمایشگاه را ندارد.
علیرضا فروتن بیان کرد: اگر محل فعلی نمایشگاه های بین المللی استان استاندارد لازم را ندارد چرا در مکان های دیگری که حداقل هایی که این محل را هم ندارند اقدام به برپایی نمایشگاه آن هم بدون مجوز سازمان توسعه تجارت می کنند.
وی با اشاره به اینکه یکی از سیاست های دولت چهاردهم حمایت از برپایی نمایشگاه‌ها در سطوح مختلف استانی، ملی و بین المللی است، افزود: در این سه ماهه امسال که اجازه برپایی نمایشگاه در استان به ما داده نشده است تمکین کرده‌ایم ولی در مقابل هم اقدامی برای حل مشکل نشده است.
پروژه نیمه تمام نمایشگاه‌های بین‌المللی کردستان پس از 2دهه درجا می‌زند
اجرای پروژه نمایشگاه‌های بین‌المللی کردستان به اوایل دهه 80 بر می گردد که بخش دولتی بعد از گذشت بیش از یک دهه از آغاز آن قادر به اجرای کامل آن نبود به همین دلیل آنرا در سال 1395 به اتاق بازرگانی سنندج واگذار کرد.
محل اجرای این پروژه در طرح تفصیلی شهر سنندج با مشکلاتی مانند گذر اتوبان از آن مواجه بود که چند سالی اتاق بازرگانی درگیر این مسئله بود و با رایزنی و همکاری مسئولان برطرف شد.
سال 1398 «بهمن مرادنیا» استاندار وقت کردستان به اتاق بازرگانی سنندج اولتیماتوم داد که تا پایان سال فرصت اجرای این پروژه را دارند در غیراینصورت زمین واگذار شده به آنها پس گرفته می شود که بعد از گذشت مدت زمانی اتاق بازرگانی عملیات احداث را در این زمین آغاز کرد.
شهریور 1401«اسماعیل زارعی کوشا» استاندار وقت استان از این پروژه بازدید کرد که در جریان این بازدید اعلام شد 45 درصد پیشرفت فیزیکی دارد؛ بعد از گذشت سه سال همچنان پیشرفت آن بر روی 45 درصد باقی مانده و تغییری نکرده است.
نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در این مدت مشغول ساخت ساختمان اداری نمایشگاه در زمینی به مساحت 800 مترمربع در سه طبقه و در مجاورت محل نمایشگاه بودیم.
سیدکمال حسینی با بیان اینکه تاکنون حدود 45 درصد از عملیات سازه و سفت‌کاری محل نمایشگاه انجام شده و بخش تاسیسات داخلی آن باقی مانده است، اظهار کرد: برای برآورد هزینه تکمیل این پروژه، یک تیم کارشناسی سه نفره تعیین شده تا پس از بررسی، گزارش نهایی را ارائه دهند.
وی با اشاره به چالش‌های جذب سرمایه‌گذار بیان کرد: باوجود برگزاری چندین مرحله مزایده، به‌دلیل مشاع بودن اسناد زمین و نبود امکان تفکیک، سرمایه‌گذاران تمایلی به ورود نداشتند.
حسینی تاکید کرد: در حال حاضر، اتاق بازرگانی قصد دارد از میان فعالان اقتصادی عضو اتاق، مشارکت‌کنندگان جدیدی را برای تکمیل و بهره‌برداری از این پروژه دعوت کند.
بی شک طولانی شدن وضعیت برپایی نمایشگاه‌های تخصصی و عمومی در مرکز استان موجب محروم شدن مصرف کنندگان و تولیدکنندگان از وجود چنین ظرفیتی خواهد شد و هم اشتغال وابسته به نمایشگاه‌ها به خطر خواهد افتاد لذا انتظار می رود تصمیم گیران در ارتباط با این مهم بهترین تصمیم را در راستای حمایت از تولید و اشتغال اخذ کنند.
شرکت نمایشگاه‌های بین‌المللی کردستان متعلق به سه تشکل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج، اتاق تعاون و خانه صنعت و معدن کردستان است.


نظرات شما