عصر کرد

آخرين مطالب

اذعان نشنال اینترست: اجرای «اسنپ‌بک» آسان نیست سیاسی

اذعان نشنال اینترست: اجرای «اسنپ‌بک» آسان نیست
  بزرگنمايي:

عصر کرد - ایرنا / یک نشریه بین‌المللی درباره فعال سازی مکانیسم بازگشت خودکار تحریم‌ها یا اسنپ بک، می‌نویسد که موانع متعددی بر سر راه بازگرداندن تحریم ها علیه ایران تحت مکانیسم اسنپ بک وجود دارد و در صورت عدم فعال شدن آن، غرب در اعمال تحریم های جدید علیه ایران دچار مشکل جدی می شود.
نشریه «نشنال اینترست» در گزارشی نوشت: در دولت اول ترامپ، ایالات متحده تحریم‌های اقتصادی علیه ایران را به‌طور یک‌جانبه بازگرداند. اما اکنون این اروپاست که باید نقش اصلی را در احیای تحریم‌های بین‌المللی تسلیحاتی و هسته‌ای در شورای امنیت سازمان ملل ایفا کند. این محدودیت‌ها که بخشی از توافق هسته‌ای قدیمی با ایران بودند، به‌سرعت در حال انقضا هستند. مهم‌ترین تاریخ انقضا، 18 اکتبر 2025 است که در متن برجام از آن با عنوان «روز پایان» یاد شده است. اگر غرب تا آن تاریخ اقدامی نکند، امکان بازگرداندن تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران، شامل تحریم‌های تسلیحاتی، موشکی و هسته‌ای برای همیشه از بین خواهد رفت و شورای امنیت به‌طور رسمی پرونده هسته‌ای ایران را خواهد بست.
در برجام مکانیزمی به نام بازگشت خودکار تحریم‌ها یا «اسنپ بک» وجود دارد که به امضاکنندگان اولیه توافق اجازه می‌دهد به‌صورت یک‌جانبه و دائمی، همه تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران را به وضعیت اولیه و قوی‌ترِ پیش از توافق 2015 بازگردانند. از آن‌جا که ایالات متحده در سال 2018 از توافق خارج شد، مسئولیت استفاده از مکانیزم بازگشت تحریم‌ها به دیگر امضاکنندگان غربی برجام یعنی انگلیس، فرانسه و آلمان واگذار شده است. اما این سه کشور تاکنون از اجرای این گزینه خودداری کرده‌اند.
بازار
مکانیزم اسنپ بک هم‌زمان با دیگر تحریم‌های سازمان ملل در تاریخ 18 اکتبر منقضی می‌شود، اما غرب در عمل حتی این‌قدرها هم وقت ندارد. از لحظه‌ای که روند اسنپ بک آغاز می‌شود، بازگشت تحریم‌ها 30 روز زمان می‌برد، مدت‌زمانی که ممکن است به‌واسطه روندهای اداری و بحث‌های شورای امنیت طولانی‌تر هم شود. به همین دلیل، ضرب‌الاجل واقعی برای اقدام، نزدیک به 10 سپتامبر خواهد بود.
مکانیزم اسنپ بک با یک تهدید جدی دیگر در شورای امنیت روبه‌روست؛ چرخش ماهانه ریاست شورای امنیت. هر ماه یکی از اعضای شورا ریاست آن را برعهده می‌گیرد و کنترل فرآیندهای کلیدی، از جمله اجرای اسنپ بک، در اختیار او قرار می‌گیرد. روسیه قرار است در ماه اکتبر ریاست شورا را برعهده گیرد و قطعاً تلاش خواهد کرد تا اگر اسنپ بک در سپتامبر آغاز شود، آن را مسدود یا تضعیف کند. از سوی دیگر، پاکستان در ماه جولای ریاست شورا را دارد و ممکن است بخواهد منافع ایران را تامین کند.
حتی اگر اروپا بتواند با موفقیت از شرایط تقویمی شورای امنیت عبور کند، بخش دشوارتر یعنی اجرای مؤثر تحریم‌های جدید پس از اعمال اسنپ بک باقی می‌ماند. در ساختار قدیمی تحریم‌های سازمان ملل پیش از سال 2015، یک گروه هشت‌نفره از کارشناسان مسئول طراحی، نظارت و پیشبرد اجرای تحریم‌ها علیه ایران بودند. اما بودجه و اختیارات این گروه نیازمند تمدید سالانه در چارچوب سازمان ملل بود.
سال گذشته، روسیه با استفاده از حق وتو، تمدید گروه مشابهی از کارشناسان تحریم کره شمالی را مسدود کرد. تقریباً قطعی است که مسکو این‌بار نیز از وتوی خود برای جلوگیری از احیای واقعی تحریم‌ها علیه ایران استفاده خواهد کرد و در آن صورت، غرب ابزار چندانی برای مقابله با این اقدام نخواهد داشت. ایالات متحده و اروپا باید از هم‌اکنون برای چنین سناریویی آماده شوند.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/1017201/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

لیورپول همچنان در شوک: اگر نمی‌توانید، تمرین نکنید!‏

گفت و گو با رکورددار صعود در فوتبال ایران

این ستاره هم عاشق پی‌اس‌جی است و هم چلسی!‏

اولین جام فصل استقلال را هاشم گرفت!

سرمربی دختران فوتبال: روحیه تیم ما استثنایی است

رایزنی وزرای خارجه روسیه و چین درباره مناقشه میان ایران و اسرائیل

عارف: اجازه نمی‌دهیم دشمنان از جبهه اقتصادی به کشور آسیب برسانند

حمله رسایی به عراقچی: چرا سفیر فرانسه را هنوز از راه نرسیده پذیرش می‌کنید!؟

کشف قطعات و ملزومات پهپاد‌های منتسب به عوامل رژیم صهیونیستی در پرند

صادق خرازی: اگر جنگ 12 روزه ادامه پیدا می‌کرد، می‌توانست موجب از بین رفتن رژیم صهیونیستی شود

خسرو معتضد: ما یک آدم با سر و زبان مثل ظریف در سازمان ملل می‌خواهیم

ثبت‌نام اربعین حسینی در سامانه سماح

دو خط کتاب/ آن ها از زندگی چی میفهمند؟

رونمایی از بمب جدید فجری‌ها؛ فرشید اسماعیلی

گل اول لیورپول به پرستون توسط بردلی در دقیقه 33

گل دوم لیورپول به پرستون توسط داروین نونیز در دقیقه 53

گل اول پرستون به لیورپول توسط لیندسی در دقیقه 83

گل سوم لیورپول به پرستون توسط خاگپو در دقیقه 88

جشنواره گل بانوان فوتبالیست ایران در آسیا

دلیل غیبت گران‌ترین خرید تاریخ لیگ برتر مشخص شد

لیگ ملت‌ها؛ لیست تیم بحران‌زده برای هفته سوم

حضور کرمانشاه در جشنواره جهانی خوراک 2025 چین

بکارگیری اتباع بیگانه در کرمانشاه با جریمه سنگین همراه است

جبلی: 11 موشک به ساختمان شیشه‌ای صداوسیما در حمله رژیم صهیونیستی، شلیک شد

لفاظی تکراری نتانیاهو درباره برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای و موشکی ایران

سرلشکر ایزدی: توان موشکی ما اعجاب کارشناسان جهانی را در پی داشت

پیچ باشگاه تراکتور با انتشار این ویدیو خبر از جذب یک بازیکن خارجی به تیمش داد

بررسی فینال جام جهانی باشگاه ها بین دو تیم چلسی و پاری سن ژرمن با قضاوت علیرضا فغانی

گل پنجم تیم ملی فوتبال بانوان ایران به بوتان توسط زهرا قنبری در دقیقه 81

گل ششم تیم ملی فوتبال بانوان ایران به بوتان توسط محدثه ذلفی در دقیقه 83

گل هفتم تیم ملی فوتبال بانوان ایران به بوتان توسط رژین تمریان در دقیثقه 85

قرارداد قایدی 4 سال با اتحادکلباء تمدید شد

ادعای مدافع برزیلی: نمی‎‌خواستم برای ایتالیا بازی کنم

دو ستاره استقلال به ترکیه رفتند

مهاجم سابق پرسپولیس در ذوب آهن

مدافع تیم ملی در تبریز؛ محرمی بین پرسپولیس و سپاهان، تراکتور را انتخاب کرد

عراقچی به چین می‌رود

درخواست کمیسیون حقوقی مجلس از رئیس IPU برای محکومیت رسمی آمریکا و رژیم صهیونیستی

حدادعادل: اسرائیل پس از مواجهه با موشک‌های ایران، به حامی بزرگ خود پناه برد

پناهیان: در جنگ 12 روزه هیمنه استکبار بیش از پیش فرو ریخت

بازدید استاندار کردستان از طرح‌های توسعه‌ای در قروه

دیدار استاندار کردستان با خانواده شهدای حملات تروریستی رژیم صهیونیستی

تاکید استاندار کردستان بر ایمن‌سازی گردنه‌ صلوات آباد

کتاب «انتهای کوچه مهتاب»؛ روایاتی دلنشین از زندگی امام سجاد (ع)

فشار رشفورد به یونایتد؛ تکلیفم را معلوم کنید

خداحافظی هافبک جوان از پرسپولیس

توافق نهایی رئال برای حفظ ستاره جنجالی

پیام روشن مدافع پرسپولیس از ترکیه

در روز فوق‌العاده فوتبال زنان؛ رکورد کلین شیت از دست رفت!

اجبار لیورپول به حفظ مهاجم گرانقیمت؛ مشتری نیست