عصر کرد

آخرين مطالب

مشاهدات میدانی خبرنگار سی‌ان‌ان از تهرانِ روزهای جنگ سیاسی

مشاهدات میدانی خبرنگار سی‌ان‌ان از تهرانِ روزهای جنگ
  بزرگنمايي:

عصر کرد - فارس / فردریک پلیتگن، خبرنگار سی‌ان‌ان، در گفت‌وگو با هالیوود ریپورتر با روایت مشاهدات خود از تهران در میانه حملات اسرائیل و آمریکا، گفت ایران در ثبات کامل بود و افکار عمومی، بیش از هر چیز، علیه دخالت خارجی و در حمایت از همبستگی ملی شکل‌گرفته بود.
شمار کمی از روزنامه‌نگاران غربی، ایران را به‌خوبی پلیتگن می‌شناسند. خبرنگار ارشد بین‌الملل سی‌ان‌ان بیش از یک دهه است که درباره جمهوری اسلامی خبر مخابره می‌کند و گزارش تولید می‌نماید.
پلیتگن اولین روزنامه‌نگار غربی بود که پس از حملات رژیم صهیونیستی در 13 ژوئن وارد ایران شد—او از طریق مرز ترکیه وارد شد و سپس حدود 14 ساعت سوار بر خودرو بوده تا خود را به تهران برساند. او از زمان آغاز جنگ تا توقف درگیری‌ها در ٢٤ ژوئن گزارش‌های مختلفی از سطح پایتخت و همچنین مناطق مسکونی که هدف بمباران رژیم صهیونیستی قرار گرفته بودند، تهیه کرد.
او با یادآوری خاطرات آخرین ساعاتی که در ایران حضور داشت، گفت: وقتی دونالد ترامپ گفت که اسرائیلی‌ها «ساعات قبل از آتش‌بس آخرین [موشک‌ها] را شلیک کردند»، ما واقعاً آن را حس کردیم. تقریباً در فاصله 700 یاردی از ساختمان ما، یک حمله هوایی گسترده رخ داد که همه چیز را لرزاند.
پلیتگن در مصاحبه با هالیوود ریپورتر ابتدا درباره تجربه اخیر خود در سفر به ایران گفت.
بازار
او گفت که برخلاف سفرهای قبلی که معمولاً با استقبال گرم مردم روبه‌رو می‌شده است، این‌بار از همان ابتدای ورود به کشور، به دلیل «حمایت آمریکا و کشورهای غربی از حملات اسرائیل»، نوعی «سردی» و «خشم» در رفتار مردم نسبت به تیم خبری‌شان احساس کرده است.
«چیز دیگری که هنگام ورود احساس کردم این بود که کشور اصلاً بی‌ثبات به نظر نمی‌رسید. حملات هوایی آشکارا به آنها آسیب می‌زد، اما هنوز شبیه خراش با سرسوزن بود، می‌دانید چه می‌گویم! کارخانه‌ها مشغول کار بودند، کامیون‌ها در خیابان‌ها تردد داشتند.
هیچ حسی از بی‌ثباتی در جامعه به چشم نمی‌خورد. وضعیت در تهران نیز به همین منوال بود. برخی در حال ترک شهر بودند... اما به باور من وحشت عمومی یا چیزی شبیه به این وجود نداشت.»
این خبرنگار آلمانی‌تبار شبکه سی‌ان‌ان دررابطه‌با شرایط کشور در ادامه تجاوزات اسرائیل نیز به بازگشت مردم به تهران در پایان هفته اول اشاره کرد و گفت: آن‌ها تا حدی به وضعیت عادت کرده بودند.
پلیتگن به مواضع مردم ایران پس از حملات آمریکا به تأسیسات هسته‌ای ایران نیز پرداخت و گفت که بعد از حملات آمریکا، در یک تظاهرات حضور داشته و حال مردم عموماً خوب بوده است.
«افرادی بودند که با عصبانیت حرف دلشان را می‌زدند، رئیس‌جمهور ترامپ را تهدید می‌کردند و از این جور کارها. اما هیچ‌گاه کسی با ما با خصومت یا خشونت برخورد نکرد.»
او افزود که در جریان حضورش در تهران با افراد زیادی در سطح شهر صحبت کرده است و آنان معتقد بودند آمریکا نباید در امور داخلی کشورشان دخالت کند.
وی در واکنش به تحلیل‌هایی که در رسانه‌های غربی درباره جنگ اسرائیل علیه ایران و احتمال ایجاد جرقه‌ برای تغییر حکومت در تهران مطرح شده بود، گفت: فکر می‌کنم هنوز نارضایتی‌هایی بین بخشی از مردم وجود دارد، اما وقتی مورد حمله قرار می‌گیرند، این نارضایتی کنار گذاشته می‌شود.
پلیتگن با اشاره به ادعاهای رضا پهلوی، فرزند شاه مخلوع ایران که شرایط کشور در میانه جنگ اسرائیل را به «لحظه سقوط دیوار برلین» تشبیه کرده بود، اذعان داشت که «چنین حس و حالی را در خیابان‌های تهران ندیده است».
این ژورنالیست باسابقه در ادامه مصاحبه، یکی از مهم‌ترین خطاهای رسانه‌های غرب را ذکر کرد. «اولاً، من فکر می‌کنم پوشش خبری کشوری مثل ایران از بیرون غیرممکن است. این یک کشور بسیار بزرگ و متنوع است. گرایش‌های سیاسی و فرهنگ‌های مختلفی وجود دارد. البته، شاید برخی افراد خواهان تغییر هستند. بعضی دیگر کاملاً از حکومت حمایت می‌کنند و افرادی هستند که کاملاً میهن‌پرست می‌باشند. اما افراد زیادی هستند که فقط سعی می‌کنند از زندگی لذت ببرند.»
او در ادامه به شرایط اقتصادی ایران اشاره کرد و گفت: یکی از نکاتی که باید در نظر داشته باشیم این است که با وجود تحریم‌ها، اقتصادی بسیار پیشرفته و پیچیده‌ای دارند. آنها کارخانجات تولیدی زیادی دارند، صنعت خودروسازی خود را دارند، بخش‌های خدمات گسترده‌ای و بخش فناوری پیشرفته‌ای دارند.
«ما وقتی اتفاقات سیاسی بزرگی رخ می‌دهد، جنگ به وقوع می‌پیوندند، یا وقتی ناآرامی وجود دارد، وارد کشور می‌شویم. اما به‌طورکلی، ایران هنوز یک دولت کارآمد با امکانات فراوان مانند پرداخت‌های الکترونیکی، رسانه‌های اجتماعی است.»
«این کشور بزرگی است که شمار بسیار زیادی از افراد بسیار باهوش در آن زیست می‌کنند.»
رژیم صهیونیستی بامداد جمعه ٢٣ خردادماه حمله‌ای گسترده به ایران انجام داد و مناطق مسکونی، تأسیسات هسته‌ای و پایگاه‌های نظامی در سراسر کشور را هدف قرارداد. 
این رژیم همچنین ترورهایی هدف‌مند انجام داد که منجر به شهادت چندین فرمانده ارشد نظامی و دانشمندان برجسته هسته‌ای شد. شماری از غیرنظامیان نیز در این حملات به شهادت رسیده‌اند.
در واکنش به این حملات متجاوزانه، نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران نیز از همان شب آغاز حملات مراکز طی عملیات بزرگ «وعده صادق ٣» که با ٢٢ موج تا انتهای جنگ ادامه یافت، نقاط حساس رژیم صهیونیستی را هدف حملات موشکی و پهپادی قرارداد. 
در ادامه این تجاوزات دولت ایالات متحده آمریکا نیز به هم‌پیمان دیرینه خود پیوست و تأسیسات هسته‌ای ایران را هدف قرارداد.
همچنین تهران در پاسخ به حملات آمریکا به تأسیسات هسته‌ای خود در عملیاتی تحت عنوان «بشارت فتح»، پایگاه نظامی العدیدِ آمریکا در قطر را موشک‌باران کرد.
این حملات متجاوزانه به دلیل شکست‌های واشنگتن و تل‌آویو از روز دوم تیرماه متوقف گردید.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/1014541/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اولین گفت‌و‌گوی محمدمهدی لطفی با هواداران سپاهان بعد از حضور در نقش جهان

تیم ملی ایران رقبایش را در رقابت‌های کافا 2025 شناخت

اربعین به مثابه یک پدیده فرهنگی، زمینه‌ساز وفاق ملی است

دروازه‌بان افسانه‌ای نیجریه درگذشت!

برادر دیوگو ژوتا، وینگر دریبل‌زن و تحصیل‌کرده

وقتی مسی و سوارز بازی پدل را جدی می‌گیرند!

سرمربی پرسپولیس زاده جنوب تهران، ساکن شمال آلمان

شروع تمرینات پیش فصل بازیکنان سپاهان

ویدیوی باشگاه ذوب آهن به بهانه حضور قاسم حدادی‌فر به عنوان سرمربی این تیم در فصل جدید

رونمایی باشگاه بارسلونا از کیت اول بازیکنان در فصل آینده

تمرینات پیش فصل بازیکنان آلومینیوم اراک

ساپینتو چمدانش را بست

احساسی‌ترین پیام‌های تسلیت برای دیوگو ژوتا

آخرین اخبار نقل و انتقالات فوتبال ایران

فصل بدون استراحت برای ستاره جدید استقلال

اردوی مشترک بچه گلرها در غیاب ستاره اصلی

ستاره دورتموند در آمریکا بازیکن چلسی می‌شود!

ماجرای پیوستن آرش رضاوند به سپاهان چیست؟

پایان حضور پورموسوی در مس رفسنجان

تمرین فشرده دختران ملی پوش فوتبال

اورتون کنار لیورپول ایستاد؛ تسلیت به رقیب تاریخی

پیراهن 20 لیورپول به نام ژوتا جاودانه شد

سفر معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد جهت پیگیری مشکلات ایثارگران به استان زنجان

متن کامل پیام احساسی آرنه اشلوت برای ژوتا

اولین ویدیو منتشر شده از آتش گرفتن لامبورگینی دیگو ژوتای فقید و برادرش

جام جهانی فوتسال ناشنوایان در برنامه کادر فنی

ترکیب طلایی تاریخ فوتبال از نظر کریستیانو رونالدو

نشست درویش و زنوزی در حضور تاج در خصوص پرونده علیرضا بیرانوند

معاون امنیتی وزیر کشور: اتباع غیرمجاز با احترام و به مرور به کشورشان بازگردند

سردار جلالی: در جنگ نابرابر 12 روزه‌ تحمیلی خدمات اصلی کشور کاملا پایدار بود

ما از یک سال قبل احتمال حمله به زیرساخت‌های هسته‌ای خود را کاملاً بررسی و طراحی کردیم

سردار جلالی: رزمایش پدافند پرتوی را در سه مرکز هسته‌ای انجام دادیم

سردار جلالی: پیام رسان واتساپ در مکان یابی و ترور بعضی از فرماندهان حماس نقش داشته است؛ مکان یابی شهید هنیه به همین روش انجام شد

ماکرون: به‌زودی با رئیس جمهور ایران تماس خواهم گرفت

اسکای نیوز به نقل از بقایی: تماس‌هایی به طور غیرمستقیم وجود دارد

تخت روانچی: به غنی‌سازی اورانیوم ادامه خواهیم داد

چه تعداد حمله سایبری در طول 12 روز جنگ داشتیم؟

تشییع پیکر پاک شهید کرمی مقدم کارمند زندان اوین

ذوب‌آهن راهی بروجن شد

اخبار و حواشی داغ جام جهانی باشگاه‌ها

معرفی باشگاه پالمیراس برزیل، تیم حاضر در جام جهانی باشگاه‌ها

خاطره‌بازی و مروری بر آخرین لحظات فوتبالی دیگو ژوتا، مهاجم درگذشته لیورپول

پلی به گذشته؛ برتری 4-0 منچسترسیتی مقابل لیورپول در لیگ برتر انگلیس

استوری غم‌انگیز سرمربی استقلال برای ژوتا

رهبری جوانترین ارکستر فوتبال مملکت!

مجید جلالی در صنعت نفت

ستاره انگلیسی با دستمزد نجومی در بشیکتاش

ساموئله ریچی به میلان پیوست

پروازهای فرودگاه این المللی کیش از فردا برقرار می‌شود

اندیشکده کوئینسی: اول به دنبال تغییر رژیم بودند و حالا به دنبال تجزیه ایران