عصر کرد

آخرين مطالب

الخنادق به نقل از دو منبع ایرانی: نطنز پیش از حمله آمریکا تخلیه شده بود سیاسی

الخنادق به نقل از دو منبع ایرانی: نطنز پیش از حمله آمریکا تخلیه شده بود
  بزرگنمايي:

عصر کرد - فارس / دو منبع ایرانی به وبسایت الخنادق گفتند که پیش از حمله هوایی آمریکا، نطنز تقریبا از مواد هسته‌ای تخلیه شده بود و عمده آسیب به سازه‌ها وارد شده است.
با گذشت 9 روز از تجاوز هوایی آمریکا به تأسیسات هسته‌ای ایران، به تدریج اخبار و روایت‌های بیشتری از زوایای مختلف این حمله و حجم آسیب رخ داده منتشر می‌شود. در شرایطی دونالد ترامپ تقریبا در هر سخنرانی و مناسبتی از نابودی تأسیسات هسته‌ای ایران سخن می‌گوید، اما قرائن خلاف این را نشان می‌دهد.
در این راستا وبسایت تحلیلی الخنادق به نقل از دو منبع ایرانی نوشت: پیش از این، تهران به رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، اطلاع داده بود که مراکز و تأسیسات هسته‌ای جدیدی برای غنی‌سازی در اختیار دارد و قصد دارد تعدادی از سانتریفیوژها را به این مراکز منتقل کرده و آن‌ها را فعال کند. ایران همچنین اعلام کرده بود که آدرس این مراکز را در اختیار آژانس قرار خواهد داد و زمینه بازدید گروسی از آن‌ها را فراهم خواهد ساخت. اما پیش از آن‌که این موضوع عملی شود، رژیم صهیونیستی و آمریکا مذاکرات هسته‌ای در رم را به بن‌بست کشاندند و سپس رژیم اسرائیل با انجام حمله‌ای، تأسیسات قدیمی را هدف قرار داد، نه مراکز جدید را.
به گفته این دو منبع آگاه، در ایستگاه نطنز، تجهیزات سانتریفیوژها از مدت‌ها پیش منتقل شده‌ و این تأسیسات عملاً به مجموعه‌ای نیمه‌خالی تبدیل شده بود. خسارات واردشده عمدتاً به سازه‌ها، ساختمان‌های اداری، اتاق‌های برق و بخش‌های غیرحیاتی محدود بوده است. 
منابع می‌افزایند که مقام‌های ایرانی پیشاپیش تدابیری را برای مقابله با حملات احتمالی اسرائیل و آمریکا اندیشیده بودند، از جمله تخلیه شماری از مراکز شناخته‌شده، به‌ویژه نطنز. بر این اساس، نطنز دیگر مرکزی برای پردازش و تولید اورانیوم به‌شمار نمی‌رود و تنها سایتی است که از مواد هسته‌ای تقریباً خالی شده است.
بازار
این دو منبع همچنین تأکید کردند آنچه برخی رسانه‌های عبری و آمریکایی به نقل از مقام‌های صهیونیستی درباره «بازدید عوامل موساد از سایت هدف قرارگرفته برای اطمینان از تخریب آن» منتشر کرده‌اند، نادرست و دروغ است. آنان گفتند هدف این ادعاها، بزرگ‌نمایی قدرت دشمن و عملیاتش است. همچنین ویدیوهایی که در رسانه‌ها منتشر شد نیز جعلی و نادرست بوده و صحنه‌های آن به مکان‌هایی در سوریه مربوط می‌شود که در سال 2024 فیلم‌برداری شده‌اند.
از سوی دیگر، تصاویر ماهواره‌ای جدید منتشرشده از سوی شرکت آمریکایی «مکسار» پس از حمله، نشان می‌دهد که ایرانی‌ها عملیات حفاری و بازسازی تأسیسات فردو را آغاز کرده‌اند. 
الخنادق نوشت که ایران در حال حاضر 9 هزار کیلوگرم اورانیوم غنی‌شده با درجات مختلفی از خلوص 5 درصد، 20 درصد و 60 درصد در اختیار دارد. آنچه باعث نگرانی غربی‌هاست، مقدار اورانیوم با غنای 60 درصد است که به 408 کیلوگرم می‌رسد. اگر این مقدار تا سطح 90 درصد خالص‌سازی شود، برای تولید حدود 10 بمب اتمی کفایت می‌کند.
طبق این گزارش، بدیهی است که جمهوری اسلامی ایران تنها سه سایت نطنز، اصفهان و فردو را در اختیار ندارد که مورد حمله قرار گرفته‌اند، بلکه چندین تأسیسات دیگر نیز دارد. از جمله نیروگاه هسته‌ای بوشهر که همچنان فعال است و هدف قرار نگرفته، مرکز تحقیقات هسته‌ای تهران و دیگر مراکز شناخته‌شده برای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی. همچنین، تأسیسات سری دیگری نیز وجود دارد که پیش از حمله، سانتریفیوژها و اورانیوم به آن‌ها منتقل شده‌اند تا محفوظ بمانند؛ این اقدام بخشی از طرح از پیش تعیین‌شده سازمان انرژی اتمی ایران برای شرایط جنگی و اضطراری بوده است.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/1013128/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

الهلال تیمی است در حد رئال مادرید و یوونتوس!

اولین گفت‌و‌گوی محمدمهدی لطفی با هواداران سپاهان بعد از حضور در نقش جهان

تیم ملی ایران رقبایش را در رقابت‌های کافا 2025 شناخت

اربعین به مثابه یک پدیده فرهنگی، زمینه‌ساز وفاق ملی است

دروازه‌بان افسانه‌ای نیجریه درگذشت!

برادر دیوگو ژوتا، وینگر دریبل‌زن و تحصیل‌کرده

وقتی مسی و سوارز بازی پدل را جدی می‌گیرند!

سرمربی پرسپولیس زاده جنوب تهران، ساکن شمال آلمان

شروع تمرینات پیش فصل بازیکنان سپاهان

ویدیوی باشگاه ذوب آهن به بهانه حضور قاسم حدادی‌فر به عنوان سرمربی این تیم در فصل جدید

رونمایی باشگاه بارسلونا از کیت اول بازیکنان در فصل آینده

تمرینات پیش فصل بازیکنان آلومینیوم اراک

ساپینتو چمدانش را بست

احساسی‌ترین پیام‌های تسلیت برای دیوگو ژوتا

آخرین اخبار نقل و انتقالات فوتبال ایران

فصل بدون استراحت برای ستاره جدید استقلال

اردوی مشترک بچه گلرها در غیاب ستاره اصلی

ستاره دورتموند در آمریکا بازیکن چلسی می‌شود!

ماجرای پیوستن آرش رضاوند به سپاهان چیست؟

پایان حضور پورموسوی در مس رفسنجان

تمرین فشرده دختران ملی پوش فوتبال

اورتون کنار لیورپول ایستاد؛ تسلیت به رقیب تاریخی

پیراهن 20 لیورپول به نام ژوتا جاودانه شد

سفر معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد جهت پیگیری مشکلات ایثارگران به استان زنجان

متن کامل پیام احساسی آرنه اشلوت برای ژوتا

اولین ویدیو منتشر شده از آتش گرفتن لامبورگینی دیگو ژوتای فقید و برادرش

جام جهانی فوتسال ناشنوایان در برنامه کادر فنی

ترکیب طلایی تاریخ فوتبال از نظر کریستیانو رونالدو

نشست درویش و زنوزی در حضور تاج در خصوص پرونده علیرضا بیرانوند

معاون امنیتی وزیر کشور: اتباع غیرمجاز با احترام و به مرور به کشورشان بازگردند

سردار جلالی: در جنگ نابرابر 12 روزه‌ تحمیلی خدمات اصلی کشور کاملا پایدار بود

ما از یک سال قبل احتمال حمله به زیرساخت‌های هسته‌ای خود را کاملاً بررسی و طراحی کردیم

سردار جلالی: رزمایش پدافند پرتوی را در سه مرکز هسته‌ای انجام دادیم

سردار جلالی: پیام رسان واتساپ در مکان یابی و ترور بعضی از فرماندهان حماس نقش داشته است؛ مکان یابی شهید هنیه به همین روش انجام شد

ماکرون: به‌زودی با رئیس جمهور ایران تماس خواهم گرفت

اسکای نیوز به نقل از بقایی: تماس‌هایی به طور غیرمستقیم وجود دارد

تخت روانچی: به غنی‌سازی اورانیوم ادامه خواهیم داد

چه تعداد حمله سایبری در طول 12 روز جنگ داشتیم؟

تشییع پیکر پاک شهید کرمی مقدم کارمند زندان اوین

ذوب‌آهن راهی بروجن شد

اخبار و حواشی داغ جام جهانی باشگاه‌ها

معرفی باشگاه پالمیراس برزیل، تیم حاضر در جام جهانی باشگاه‌ها

خاطره‌بازی و مروری بر آخرین لحظات فوتبالی دیگو ژوتا، مهاجم درگذشته لیورپول

پلی به گذشته؛ برتری 4-0 منچسترسیتی مقابل لیورپول در لیگ برتر انگلیس

استوری غم‌انگیز سرمربی استقلال برای ژوتا

رهبری جوانترین ارکستر فوتبال مملکت!

مجید جلالی در صنعت نفت

ستاره انگلیسی با دستمزد نجومی در بشیکتاش

ساموئله ریچی به میلان پیوست

پروازهای فرودگاه این المللی کیش از فردا برقرار می‌شود