عصر کرد

آخرين مطالب

تأکید بر نقش تاریخی کیش در هویت تمدنی ایران در نشست طرح‌های تحولی میراث فرهنگی گفتگو

تأکید بر نقش تاریخی کیش در هویت تمدنی ایران در نشست طرح‌های تحولی میراث فرهنگی
  بزرگنمايي:

عصر کرد - در نشست تخصصی ارائه طرح‌های تحولی میراث فرهنگی جزیره کیش، که با حضور مشاوران طرح‌ها و مسئولان سازمان منطقه آزاد کیش برگزار شد، علیرضا جعفری‌زند، باستان‌شناس برجسته کشور، با تأکید بر سابقه کهن و تمدنی این جزیره، خواستار بازنگری در نگاه رایج به کیش به‌عنوان صرفاً یک مقصد گردشگری شد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان منطقه آزاد کیش، هم‌زمان با روز جهانی موزه و هفته میراث فرهنگی، نشست تخصصی ارائه طرح‌های تحولی میراث فرهنگی کیش با حضور مشاوران حوزه میراث ، کارشناسان فرهنگی و جمعی از مسئولان سازمان منطقه آزاد کیش برگزار شد. در این نشست، مشاوران به ارائه طرح‌ها و چشم‌اندازهای پیشنهادی خود در حوزه حفاظت، معرفی و بهره‌برداری از ظرفیت‌های تاریخی و فرهنگی جزیره پرداختند.
در این نشست، علیرضا جعفری‌زند، استاد دانشگاه و باستان‌شناس برجسته کشور، در سخنانی با اشاره به جایگاه ویژه کیش در تاریخ ایران اظهار داشت: جزیره کیش فقط یک منطقه تفریحی نیست؛ بلکه بخشی ریشه‌دار از هویت ملی ماست که در دل دریای پارس واقع شده و اگر به درستی مطالعه و کاوش شود، می‌تواند منشأی برای بازتعریف جایگاه ایران در تمدن دریایی جهان باشد.
وی افزود: در دوران باستان، کیش جزئی از ایالت کارمانیا و در حاکمیت پارس بوده است. اهمیت آن در متون تاریخی یونان نیز ثبت شده است. نیارخوس، دریانورد و جغرافیدان اسکندر مقدونی، در سفر خود به این منطقه، از جزیره به‌عنوان جایگاه ونوس و مرکور یاد کرده است. همچنین آریان، مورخ برجسته یونانی در قرن دوم میلادی، در نوشته‌های خود به این منطقه اشاره دارد. این شواهد نشان می‌دهد که کیش از دیرباز، جایگاهی ممتاز در جغرافیای تاریخی ایران داشته است.
جعفری‌زند با تأکید بر اینکه تاریخ کیش فراتر از شهر باستانی حریره است، بیان کرد: شهر تاریخی حریره مربوط به حدود هزار سال پیش، یعنی قرون پنجم تا دهم هجری است؛ اما تاریخ کیش به دوره‌های بسیار کهن‌تری بازمی‌گردد. اگر کاوش‌های جدی باستان‌شناسی در این منطقه صورت گیرد، بی‌تردید به آثاری از دوره هخامنشی یا حتی پیش از آن دست خواهیم یافت. ساختار جغرافیایی و موقعیت راهبردی جزیره این فرضیه را تقویت می‌کند.
او همچنین به اسناد تاریخی دیگر مناطق حاشیه خلیج فارس اشاره کرد و گفت: در فیلکه کویت و مناطق ساحلی عمان، آثاری از دوره‌های ساسانی و حتی هخامنشی کشف شده است. با این حال، به‌دلیل نگاه سیاسی برخی پژوهش‌های غربی، بسیاری از لایه‌های تمدنی ایران مورد توجه قرار نگرفته‌اند. ازاین‌رو، ما باید خودمان پیشگام کاوش و معرفی میراث تاریخی جزایر ایرانی باشیم.
این باستان‌شناس در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد: در دوران صفویه، جزیره کیش طی نبردی تاریخی به فرماندهی امام‌قلی‌خان، از سلطه پرتغالی‌ها بازپس گرفته شد؛ این رویداد که در سال 1031 هجری قمری رخ داد، یکی از مهم‌ترین فصل‌های مقاومت دریایی ایران در خلیج فارس است. بازخوانی چنین رخدادهایی به ما کمک می‌کند تا کیش را نه‌فقط به‌عنوان مقصد گردشگری، بلکه به‌عنوان نقطه‌ای محوری در تاریخ تمدن دریایی ایران معرفی کنیم.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/1002608/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چیپ دیدنی از یک‌سوم و بریس دیابی

فوتبال ایتالیا باید از بارسلونا یاد بگیرد!

خلاصه بازی منچسترسیتی 3 - بورنموث 1

گل سوم منچسترسیتی به بورنموث توسط گونزالس

گل اول بورنموث به منچسترسیتی توسط جبیسون

اخراج کواچیچ، سیتی برابر بورنموث 10 نفره شد!

چیافوادی: با این نرخ ها فوتبال ایران در عرصه باشگاهی، توان پرداخت چنین پول‌هایی را ندارد

پرواز هالند روی دروازه بورنموث

یک سانتی‌متر تا باز شدن دروازه سیتی!

واکنش گزینه جانشینی درویش به نقل قول عجیب

فدراسیون منتظر پاسخ مجتبی حسینی

شوخی برونو با آموریم؛ او هم تحت فشار است!

«اکسپو» و شعر در یک نشست

چیافوادی: سیدورف 250 هزار دلار از استقلال گرفته است

صادق درودگر: دلال ها و ایجنت ها برای منافع خودشان حرفه ای کار می کنند

اشتباه‌های هفته بیست و نهم لیگ برتر

چیا فوادی: فصل نقل و انتقالات یک فصل جذاب برای یک عده از دوستان است!

چیافوادی: بازیکن در تیمهای بزرگ ایران کف قرارداد سالی 80 میلیارد تومان می‌خواهد و به 100 و 120 هم می رسید!

چرا دانشگر استقلالی نشد؟ نیازمند با چه رقمی به پرسپولیس رفت؟

گل اول سیتی به بورنموث توسط مرموش در دقیقهٔ 14

موقعیت دروازه خالی که دی بروینه موفق به گل کردن آن نشد

گل دوم منچستر سیتی به بورنموث توسط برناردو سیلوا

تغییرات مهم در سپاهان؛ 3 نفر آمدند

درخواست 40 میلیاردی برای بازیکن مدنظر کارتال

جام دزدیده شده چمپیونزلیگ پیدا شد!

ضرورت استفاده از علم روز و پژوهش به وسیله هیات ورزش‌های دانشگاهی

ورزش‌های دانشگاهی تبلور واقعی وفاق بین بخشی هستند

سرمربی سابق استقلال در قبرس!

ستاره جدید پرسپولیس، تماشاگر دربی 4-2

چهار ستاره هجومی استقلال برای قهرمان حذفی

پوکر سردار آزمون در خراب کردن پنالتی!

از حادثه تلخ درگذشت یک عکاس در ورزشگاه آزادی تا سرکار رفتن یک قهرمان المپیک

تا 2028 با بارسلونا تمدید کرد

تارگت شماره یک استقلال؛ تکنیکی‌ترین هافبک ایران

یک بانوی اهل سنت شهردار شهر مرزی نوسود شد

آرامش جوی در کرمانشاه تا پایان هفته

تخصیص بیش از 26 هزار میلیارد تومان برای طرح‌های عمرانی کرمانشاه

تصادف در محور بیستون - سنقر سه مصدوم بر جای گذاشت

دیدار مردمی مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان با خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران

نگاه اخلاق‌ مدارانه فعالان درمانی بنیاد عامل کسب موفقیت است

روابط دیرینه کردستان عراق و ایران از زمان تأسیس نظام اسلامی آغاز شد

آغاز نشست مشترک استان‌های مرزی ایران و اقلیم کردستان عراق به میزبانی سنندج

رمز پیشبرد برنامه‌های حفاظت محیط زیست تعامل و هم افزایی است

گل‌گهر پای فیفا را وسط کشید

ترابی سرانجام جواب درویش را داد

می‌خواهم به خاطره کره‌ای‌ها یونایتد را شکست دهیم

تصمیم بارسا: شزنی بماند، قید خرید جدید را می‌زنیم

توضیحات اسکوچیچ درباره نقش بیرانوند و شجاع خلیل زاده در قهرمانی تیم

خداحافظی پوستکوگلو؛ کاش با یک جام بروم

اسکوچیچ از احتمال جدایی از تراکتور به دلیل مشکلات خانوادگی می‌گوید