عصر کرد

آخرين مطالب

سایه وحشت بر سر سرمایه‌گذاران ایرانی و خارجی در ترکیه/ ایرانیان با تزلزل اقتصاد ترک‌ها چه خواهند کرد؟ اقتصادی

سایه وحشت بر سر سرمایه‌گذاران ایرانی و خارجی در ترکیه/ ایرانیان با تزلزل اقتصاد ترک‌ها چه خواهند کرد؟
  بزرگنمايي:

عصر کرد - اقتصاد 24 - با افزایش وخامت اوضاع اقتصادی در ایران، مردم در تکاپو برای یافتن فضایی امن برای سرمایه‌گذاری افتاده و مبالغ زیادی از کشور خارج شد. این موج که از پیش از دوران کرونا در ایران شکل گرفت، فعال اقتصادی و غیراقتصادی نمی‌شناخت و در هر جمعی، افرادی به دنبال کشوری امن و اقتصادی باثبات برای ورود می‌گشتند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
با کاهش ارزش ریال، اقتصاد کشور‌های همسایه برای مردم محبوب‌تر و ریال‌های ایران به این کشور‌ها سرازیر شد. این سرمایه‌ها در قالب‌های سپرده بانکی، ملک یا حتی فعالیت اقتصادی سالهاست در گوشه و کنار جهان قابل مشاهده است. در این میان ترکیه کشوریست که بیشترین منفعت را از ورود سرمایه‌های ایرانی برده است. ارزان بودن لیر ترکیه نسبت به سایر ارز‌های جهان‌، همسایگی با ایران و درگیر تحریم نبودن بانک‌های ترکیه‌ای، این مزیت را فراهم کرده تا ایرانیان تمایل زیادی برای سرمایه‌گذاری در این کشور از خود نشان دهند. این در حالیست که حتی پیش از دوران کرونا هم تورم در بخش‌های مختلف اقتصاد ترکیه خودنمایی می‌کرد، اما تشدید بحران در بازار‌های ایران، باعث شد تا این چالش‌ها در نظر مردم کمرنگ شود. حال کارشناسان و رسانه‌های مختلف از نابه‌سامانی اقتصاد ترکیه و احتمال زیان‌دهی شدید سرمایه‌گذاران در این کشور خبر داده‌اند.
رشدی در انتظار اقتصاد ترکیه نیست در شرایطی که اقتصاد ترکیه با فشار‌های ارزی، تنش‌های سیاسی و کاهش اعتماد سرمایه‌گذاران مواجه شده، موسسه اعتبارسنجی S&P Global Ratings رشد اقتصادی ترکیه را در سال 2025 تنها 2.7 درصد پیش‌بینی کرده و نسبت به افزایش نرخ بیکاری و افت سرمایه‌گذاری هشدار داده است. در چنین شرایطی، سرمایه‌گذاران ایرانی که طی سال‌های اخیر حجم قابل توجهی از سرمایه‌های خود را به بازار املاک، کسب‌وکار یا سپرده‌های بانکی ترکیه منتقل کرده‌اند، با ریسک‌های جدی روبه‌رو هستند. در صورت تشدید بحران‌های مالی و سیاسی، نه تنها ارزش دارایی‌های آنها ممکن است کاهش یابد، بلکه تجربه‌های تاریخی در برخی کشور‌ها نشان می‌دهد که احتمال مصادره یا اعمال محدودیت بر اموال اتباع خارجی نیز وجود دارد.
ترکیه برای ایرانی‌ها جذاب است نادر حیدری، فعال و کارشناس اقتصادی در گفت‌و‌گو با اقتصاد 24 ، درباره احتمال زیان‌ دیدن سرمایه‌های خارجی در ترکیه گفت: براساس شاخص‌های اقتصادی که از سمت جامعه جهانی مطرح شده، اقتصاد این کشور وضعیت مناسبی ندارد، اما این موضوع تنها منحصر به یکی دو سال اخیر نیست. از قبل از سال 1400، رکورد تورم خوراکی‌ها در ترکیه شکسته شد و به مرز 80 درصد رسید. این در حالی بود که تورم عمومی در ایران حدود 30 درصد عنوان شده بود. مسائل سیاسی جاری در کشور‌های همسایه این کشور مثل سوریه، باعث شده بود تا کارگران و پناهندگان سوری زیادی وارد این کشور شوند و این اتفاق می‌تواند هر کشوری را تحت تاثیر قرار دهد. با این حال ارزش لیر بیشتر از ریال بوده و دسترسی به جریان آزاد اقتصادی، نبود تنش‌های سیاسی و ... مردم ایران را به سمت این کشور متمایل کرد.
بیشتر بخوانید: 4272 خریدار ایرانی ملک در ترکیه چه کسانی هستند؟
وی ادامه داد: با بالا رفتن بیش از حد نرخ دلار، مردم بابت حفظ سرمایه خود نگران شدند و برنامه‌هایی که ترکیه برای ارائه اقامت دائم و شهروندی این کشور به اتباع خارجی اعلام کرد، مناسب بود. همین باعث شد تا سرمایه‌های زیادی از ایران به این کشور سرازیر شده و اغلب در بخش مسکن متمرکز شوند. در سال 1401 می‌شد با خرید ملکی به ارزش حدود 1 میلیارد تومان در ترکیه، اقامت دائم این کشور را گرفت. افرادی که تمکن مالی مناسب را داشتند، این مبلغ را برای خرید ملک در ترکیه سرمایه‌گذاری کردند. هر چند الان این رقم به بالای 10 میلیارد تومان رسیده، اما باز هم بنا به دلایل متعددی، مردم ترجیح می‌دهند در ترکیه یا حتی دوبی سرمایه‌گذاری کنند.

عصر کرد

ترکیه تحریم نیست این کارشناس اقتصادی در ادامه صحبت‌های خود، نبود تحریم‌ها و تنش‌های جدی بین‌المللی در ترکیه را علت اصلی علاقه افراد به سرمایه‌گذاری در این کشور دانست و در این‌باره توضیح داد: اول از همه ترکیه درگیر تحریم بانکی نیست؛ با داشتن یک آدرس محل سکونت، به راحتی می‌توان در ترکیه حساب بانکی بین‌المللی امن باز کرد و سرمایه‌ها را در هر سیستمی انتقال داد. مسئله بعدی آنکه رتبه امنیت ترکیه، زیاد بالا نیست. رتبه‌های امنیت اقتصادی که نشان می‌دهد آن کشور تا چه میزان نسبت به حفظ و بازگرداندن سرمایه‌های خارجی متعهد است، بالا نیست و این بالا نبودن نشانه خوبیست. دلیل سوم هم اعطای شهروندی یا حتی اقامت موقت پنج ساله با خرید ملک یا سرمایه‌گذاری در ترکیه است که هر کسی را وسوسه می‌کند سرمایه خود را وارد این کشور کند.
برای آینده اقتصاد ایران باید نگران بود به گزارش اقتصاد 24، در حالی که کارشناسان جهانی نسبت به افت رشد اقتصادی در ترکیه هشدار داده‌اند، نباید فراموش کنیم رشد اقتصادی ایران در 2025 صفر پیش‌بینی شده است. یعنی ترکیه هر شرایطی هم که داشته باشد، باز هم اقتصادی به مراتب بهتر از ایران دارد. اما باز هم نباید نسبت به این وضعیت خوش‌بین بود؛ اگر ترکیه نتواند جلوی سقوط ارزش واحد پولی خود را گرفته و نسبت به جذب سرمایه‌های مردم موفق باشد، سرنوشتی بهتر از ایران در پیش نخواهد داشت و در این بین سرمایه گذاران ایرانی در این کشور به شدت متضرر خواهند شد.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/1000418/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

برگزاری تور دانایی مادر و کودک در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران

تصمیم برزیل ژسوس را ویران کرد

گلر استقلال، امیدوار به تکرار اتفاق خوب در اصفهان

واکنش شفاف به شایعه‌سازی درباره تیم ملی

مقصد بعدی رودریگو با جدایی از رئال

استقلالی‌ها در اصفهان هم تیمشان را تنها نگذاشتند

گل زیبای سانتیاگو مونتیل از زاویه تماشاگران که می تواند نامزد پوشکاش باشد

تصاویری جالب از شادی نافرجام بارسایی‌ها هنگام به ثمر رسیدن گل مردود فرمین لوپز در ال کلاسیکو

رئیس جمهور برزیل: نباید آنچلوتی را می‌آوردیم!

چراغ سبز علی کریمی به استقلال

نمایش «اسب‌ها هیچ زمستانی کوچ نمی‌کنند» روی صحنه می‌رود

نمایش «جادوی روز تولد» به تالار هنر می‌آید

دولت در کنار مردم برای توسعه همه‌جانبه

محور اسلام‌آباد غرب به سرپل ذهاب در مسیر چهارخطه شدن است

تغییر وزن ماخاچف، کمربند سبک‌وزن را بی‌صاحب گذاشت!

لزوم توجه به ظرفیت‌های اهل سنت در برنامه‌ریزی سازمان تبلیغات اسلامی

عملیات شستشو و دفع آفات درختان در سنندج آغاز شد

خبرنگاران، سربازان خط مقدم جنگ شناختی هستند

پایان نمادین یا انحلال واقعی؟

فراخوان اعطای تسهیلات سرمایه در گردش فناورانه منتشر شد

امضای چهار تفاهمنامه برای توسعه «اقتصاد دریامحور» در اصفهان

تکمیل تونل «آزادی» مسیر ایلام - کرمانشاه را 9 کیلومتر کوتاه‌ می‌کند

پیوستن 3 فرودگاه جدید به عملیات حج

اختصاص 1700 میلیارد به بازسازی مدارس کرمانشاه در سفر رئیس‌جمهور

با همدلی و همکاری، ایران را بهتر از گذشته خواهیم ساخت

اجتماع بزرگ خانوادگی «سید ابراهیم» در کرمانشاه برگزار می شود

تأکید بر ارتقاء ایمنی جاده‌ای در اورامانات

سه کتاب حسین انتظامی در نمایشگاه کتاب تهران

رودیگو بالاخره سکوتش را شکست: داستان نسازید!

مانور در آسمان؛ قهرمان جهان در نقش تام کروز!

ضعف فدراسیون دانشگاهی در برخورد با تیم‌ملی غیرقانونی؛ صدور یک بیانیه و خلاص!

نخستین مبارزه رسمی جودویاران در ایران برگزار شد

فن در فارت: پدری در حد اینیستا و ژاوی نیست

گل زیبای ادن هازارد در زمان حضورش در لیل فرانسه

خطر واقعی سه-هیچ شدن بازی امشب رئال!

تکلیف سپاهان در 2 جلسه مشخص می‌شود!

پلی به گذشته؛ برتری 4-0 منچستریونایتد مقابل چلسی و قهرمانی در جام حذفی انگلیس در سال 1994

گل‌ها و مهارت‌های شگفت‌انگیز عثمان دمبله در فصل 25-2024

اجرای «معجون» در سالن سایه تئاتر شهر

همسر جدید اکبر عبدی کیست؟+ فیلم

مطالبه مهم روانسر از پزشکیان

دیشب گفتی دوستم داری، الان باید..+ فیلم | واکنش کاربران به این سکانس سریال آبان

اینترمیلان با قیچی برگردان مهدی طارمی همچنان بازدید می گیرد! + فیلم

تامین مسکن محرومان اولویت دولت چهاردهم است

پزشکیان درباره تشریفات در سفرهای استانی چه موضعی دارد؟/ رئیس جمهوری اساساً با هرگونه گفت‌وگوی نمایشی یا سخنرانی صحنه‌آرایی‌شده در بدو ورود مخالف‌ است

ضرورت برخورد با متخلفان انشعابات غیرمجاز

هوای کردستان فردا بارانی است

از واکنش به اظهارات ترامپ تا وعده تثبیت قیمت بنزین؛ وزرای دولت امروز چه گفتند؟

امضای 4 تفاهمنامه برای توسعه «اقتصاد دریامحور» در اصفهان

افشای دلیل لغو معرفی وزیر جدید اقتصاد پزشکیان؛ پای تولد فرزند در آمریکا وسط است؟