بزرگنمايي:
عصر کرد - عضو هیات مدیره بانک توسعه تعاون از نقش مهم اقتصاد تعاون در پسا تحریم یاد کرد

به گزارش خبرگزاری برنا لرستان؛ محمد جعفر ایرانی عضو هیات مدیره بانک توسعه تعاون در نشست تخصصی اقتصاد پسا تحریم اظهار داشت: تعاونی ها ساختارهایی مناسب برای افزایش مشارکت مردم در دوران تحریم و پساتحریم هستند.
وی افزود: افزایش بهره وری یکی از راهکارهای جبران عقب ماندگی های ناشی از تحریم های ظالمانه است.
چهره و آثار تحریم های اقتصادی مانند جنگ بسیار زشت و آسیب زننده است.
این مقام بانکی تاکید کرد: کارآمدی و اثربخشی در هر یک از ارکان دولتی، خصوصی و تعاونی، می بایست مورد تاکید و ارزیابی قرار گیرد.
دکتر ایرانی یادآور شد: خیانت به کشور و مردم فقط در جاسوسی برای کشورهای سلطه گر که عملکرد آن رویکرد دشمنی داشته، تعریف نمی شود بلکه به کارگیری منابع انسانی غیر متعهد و بی مهارت یا کم مهارت در جایگاه های شغلی به ویژه مدیریتی می تواند به همان اندازه یا حتی بیشتر از آن، اهداف دشمن برای عقب نگه داشتن ایران اسلامی را محقق نماید.
مقام ارشد بانکی گفت: تعاونی های تولیدی، که قدرت صادرات محصولات خویش را دارند به ویژه دانش بنیان ها، ظرفیت های پنهان و در حاشیه ای به شمار می آیند که منجر به افزایش اعتماد عمومی، نظارت و حکمرانی خوب خواهند شد.
دکتر ایرانی تاکید کرد: تحریم ها در زمینه های سیاسی، توسعه ای و اقتصادی آثار منفی گسترده ای داشته است. فشارها و محدودیت های منطقه ای باعث شده که طی دهه های اخیر بسیاری از هم پیمانان کشور در گستره بزرگ جغرافیایی رفتارشان با ایران متفاوت شده و به صورت تدریجی این رفتارها و تعاملات دچار دگرگونی شود. این آثار به گونه ای بوده که حتی باعث از دست دادن هم پیمانها یا تضعیف روابط راهبردی فیمابین شده است.
وی توضیح داد: در شرایط جنگ و تحریم ، زمینه های بهبود فراهم نمی شود. هیچ عنصر کارشناس، مدیر، عاقل و حاکمیتی تحریم و شروع جنگ را مناسب نمی داند. حتی وزیر خارجه وقت آمریکا طی اظهاراتی در تقبیح شرایط جنگی گفت در جنگ ویتنام آرزو کردم در هیچ جنگ و درگیری دیگری حاضر نباشم.
دکتر ایرانی اضافه کرد: از دلایل خروج آمریکا از برجام این بود که این کشور تا حد زیادی عملا در پسا برجام نادیده گرفته شد و تلاش برای بازپس گیری برخی سهم ها و مهار کردن برخی قدرتها از قبیل چین و قدرت بازدارندگی ایران باعث شده که آمریکا مجددا به مذاکرات ورود کند.
مدیر ارشدصنعت بانکی کشور گفت: تحریم ها و فشارهای اقتصادی باعث شده صندوق توسعه ملی با منابعی قریب به 150 میلیارد دلار تنها حدود 20 تا 30 میلیارد دلار منابع آزاد داشته باشد. البته برای کشور هزینه شده اما فشارهای تحریمی باعث شده از این منابع با جنس ثروت ملی برای پیشبرد و توسعه کشور به عنوان هزینه های جاری استفاده شود. این در صورتی است که صندوق مشابهی در چین حدود 1500 تا 1700 میلیارد دلار سرمایه ثابت و قابل اتکا دارد.
دکتر ایرانی توضیح داد: بسیاری از بی تدبیری ها را به بهانه ناترازی توجیه می کنیم حال آن که اعتقاد دارم بزرگترین ناترازی، ناترازی مدیریتی بوده است. با فرض برچیده شدن تحریم ها انتظار بر این نیست که اوضاع اقتصادی سریعا بهبود پیدا کند و زمانی برای تثبیت شرایط غیر تحریمی در زیرساخت ها و مدیریت داخلی مورد نیاز است.
مدیر ارشد شبکه بانکی کشور تصریح نمود: تحریم ها بر کاهش کیفیت زندگی مردم و تضعیف استعدادهای انسانی و جغرافیایی تاثیر مستقیم داشته و خواهد داشت.
دکتر ایرانی خاطر نشان کرد: در شرایط تحریم، روش های توسعه فرهنگی و اقتصادی متفاوت تر از روش های دوران قبل یا بعد از آن هستند.
این مقام بانکی افزود: راه های برون رفت از بن بست ها و مدیریت بحران ناشی از تحریم ها در شکل و ماهیت منحصر به زمان و مکان خود است.
دکتر ایرانی گفت: پسا تحریم فقط یک دوره زمانی نیست. برای دست یابی به شاخص های کمی و کیفی استاندارد معیشت مردم، همه نخبگان و صاحب نظران اعم از فعالان علمی یا عملی به صورت عاشقانه و عاقلانه باید وارد میدان شوند.
انتهای پیام
خبرنگار: امیرمحمود داودی نژاد
در این جلسه دکتر بهنام ملکی
رییس کانون دانش آموختگان اقتصاد و حمید رضا غزنوی دبیر کل اتحادیه کارآفرینان نیز سخنرانی نمودند و تعدادی از صاحب نظران نیز به بیان اظهارات پرداختند.