دبیر کل اکو : کیش، بدون شک مقصدی بینظیر برای گردشگران از سراسر جهان است
گفتگو
بزرگنمايي:
عصر کرد - اسد مجید خان در مراسم افتتاح سمپوزیوم بازار گردشگری کشورهای عضو اکو از جزیره کیش به عنوان مقصدی بینظیر برای گردشگران از سراسر جهان یاد کرد.
به گزارش روابط عمومی واموربین الملل سازمان منطقه آزاد کیش، در مراسم افتتاح سمپوزیوم بازار گردشگری کشورهای عضو اکو که با حضور وزیر میراث فرهنگی، گردشگری وصنایع دست، مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش، سفیر ازبکستان ، معاونان سفارت های قزاقستان و قرقیزستان ، هیئتهای رسمی از کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی (اکو) و فعالان اقتصادی وسرمایه گذاران جزیره کیش در مرکز همایش های بین المللی این جزیره برگزار شد دبیر کل اکوضمن تقدیر از برگزاری این رویداد به میزبانی جمهوری اسلامی ایران درجزیره کیش گفت: کیش، با زیباییهای طبیعی و جذابیتهای فرهنگیاش، بدون شک مقصدی بینظیر برای گردشگران از سراسر جهان است.
اسد مجید خان افزود: برنامهریزی دقیق و محتوای غنی این رویداد، نشان از تعهد جدی جمهوری اسلامی ایران به توسعه همکاریهای منطقهای در حوزه گردشگری دارد. ما شاهد علاقهمندی روبهرشد کشورهای عضو اکو به همکاریهای مشترک در این حوزه هستیم. نمونه بارز آن را میتوان در ششمین نشست وزرای گردشگری اکو در ارزوروم ( پایتخت گردشگری اکو در سال 2025 ) مشاهده کرد.
وی تصریح کرد: منطقه اکو از غنیترین مناطق جهان از نظر تنوع فرهنگی و جاذبههای طبیعی بهشمار میرود. طبق فهرست یونسکو، 78 میراث جهانی در کشورهای عضو اکو ثبت شده است. از میدان نقشجهان در ایران گرفته تا قلعه لاهور و باغهای شالیمار در پاکستان، از گوبکلیتپه در ترکیه تا شهر تاریخی سمرقند در ازبکستان؛ این آثار نشاندهندهی میراث مشترک و ارزشهای فرهنگی ما هستند.
دبیر کل اکو با تقدیر از تلاشهای قابلتحسین جمهوری اسلامی ایران برای حفاظت از میراث فرهنگی و ترویج گردشگری پایدار و اکولوژیک اظهار داشت: با 28 اثر ثبتشده در فهرست جهانی یونسکو، ایران سهم بزرگی در معرفی زیباییهای منطقه ما به جهان دارد.
وی افزود: در سال 2024، منطقه اکو با ثبت 100 میلیون گردشگر، به رکوردی تازه دست یافت. ترکیه با جذب بیش از 62 میلیون گردشگر، ایران با رشد چشمگیر 23 درصدی و جذب 7 میلیون و 300گردشگر، آذربایجان با 2 میلیون و 600 گردشگر و ازبکستان با عبور از مرز یک میلیون گردشگر در یک ماه، همگی نشاندهنده موفقیتهای بزرگ این منطقه هستند.
اسد مجید خان افزود: این دستاوردها حاصل تلاش هماهنگ کشورهای عضو اکو در توسعه صنعت گردشگری است و جا دارد از هر یک از آنها صمیمانه قدردانی کنم. ما در حال تبدیل شدن به یک بازار بزرگ گردشگری هستیم. بازاری که هم از نظر تعداد گردشگران و هم از نظر تنوع فرهنگی و تاریخی، ظرفیت بسیار بالایی دارد. با این حال، نباید فقط به کمیت توجه کنیم. کیفیت خدمات و توسعه گردشگری پایدار نیز باید در اولویت ما باشد.
دبیرکل اکو گفت: در چشمانداز آینده گردشگری اکو، توسعه پایدار یک اصل کلیدی است.اصلی که در سند چشمانداز 2025 و برنامهریزیهای بلندمدت ما بازتاب یافته است. هدف ما ساختن یک فضای پویا، فراگیر و پایدار برای گردشگری منطقهای است. فضایی که هم هویت ما را تقویت کند و هم جایگاهمان را در سطح جهانی ارتقا دهد.
وی درادامه از تمرکز بر ساخت برند قدرتمند گردشگری برای منطقه اکو خبرداد واظهار داشت: طرح «پایتخت گردشگری اکو» یکی از گامهای مهم در این مسیر است. تاکنون شهرهایی چون دوشنبه، ساری، اردبیل، شهر سبز و ارزوروم این عنوان را دریافت کردهاند و سال آینده شوشا در آذربایجان میزبان این عنوان خواهد بود. در نشست اخیر وزرا، همچنین سه شهر دیگر—لاهور، مرو و کاراکول—برای سالهای 2027 تا 2029 به عنوان پایتخت گردشگری اکو انتخاب شدند.
اسد مجید خان همچنین بر تقویت نقش بخش خصوصی تاکید کرد وافزود: شبکه تورگردانان اکو که از سال 2022 فعال است، اکنون بستری برای گفتوگوی مستمر میان فعالان این حوزه ایجاد کرده است. نخستین مجمع آن در سال گذشته در باکو برگزار شد و همکاریهای خوبی در پی داشت . همچنین تنوعبخشی به محصولات گردشگری نیز از اولویتهای ماست. از گردشگری سلامت و مذهبی گرفته تا گردشگری ماجراجویانه و تجاری. ماه آینده، سومین کنفرانس گردشگری سلامت اکو در همدان برگزار خواهد شد.
وی درادامه با اشاره به دو بحث آموزش و توسعه منابع انسانی تصریح کرد: شبکه آموزش گردشگری اکو با هدف تبادل علمی، پژوهش مشترک و شناخت متقابل مدارک آموزشی شکل گرفته و نقش مؤثری در تربیت نیروی انسانی ماهر ایفا میکند.
اسد مجید خان در پایان با بیان اینکه توسعه زیرساختها و تسهیل سفر بین کشورها از موضوعات بسیار مهم است گفت: ما در حال طراحی چشمانداز جدید 2035 هستیم تا این تلاشها را در قالب یک راهبرد جامع ادامه دهیم. این سمپوزیوم نشاندهنده اراده مشترک ما برای رشد صنعت گردشگری در منطقه است. طی دو روز آینده، با برگزاری نشستهای آموزشی و جلسات B2B، فرصتی مناسب برای تبادل دانش، تجربه و سرمایهگذاری فراهم شده است. این اقدامات نهتنها به توسعه گردشگری ایران کمک کرده، بلکه در مسیر شکوفایی گردشگری منطقه اکو نیز نقش مهمی ایفا کرده است.
گفتنی است سمپوزیم بازار گردشگری کشورهای عضو اکو با برگزاری نشست های تخصصی به مدت دو روز درجزیره کیش ادامه دارد.
-
سه شنبه ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۳:۲۰:۴۴
-
۲ بازديد
-

-
عصر کرد
لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/1000176/