برگزاری نخستین همایش بینالمللی مصدومین شیمیایی با تأکید بر دیپلماسی ایثار و حمایت وزارت امور خارجه
سیاسی
بزرگنمايي:
عصر کرد - نخستین جلسه هماهنگی همایش بینالمللی مصدومین شیمیایی با حضور مسئولان و فعالان حوزه ایثار و حقوق بشر برگزار شد. در این نشست، بر اهمیت جهانیسازی مظلومیت جانبازان شیمیایی و استفاده از ظرفیتهای علمی، فرهنگی و دیپلماتیک کشور برای معرفی این فاجعه انسانی تأکید شد.
به گزارش ایثار، دکتر رحیم نریمانی، مدیرکل دانشپژوهان و تشکلهای شاهد و ایثارگر، با اشاره به تاثیر کمرنگ شدن اخلاق وکرامت انسانی در بروز فجایعی چون جنگهای جهانی، بمباران شیمیایی سردشت، حلبچه و فاجعه هیروشیما وناکازاکی گفت: بیتوجهی به ارزش والا وتقدس خدمت و و رابطه علت و معلولی که تمام معادلات هستی و کائنات براین اساس چیده شده، زمینهساز فاجعههایی است که نباید فراموش شوند.
وی با تأکید بر نقش تشکلها در اجرای این رویداد افزود: بر اساس سیاست بنیاد شهید، اجرای این همایش به جامعه ایثارگری و تشکلها سپرده شده است؛ چراکه توان تخصصی و تجربه ارزشمند در این مسیر دارند.
پیشنهاد پیشهمایش و دبیرخانه دائمی
مهندس عبدالرحیم کریمیواحد، دبیر انجمن دفاع از حقوق مصدومین شیمیایی سردشت، به محدودیت زمانی برای اجرای کامل یک همایش بینالمللی اشاره کرد و گفت: برگزاری همایش در شهریورماه به شکل یک پیشهمایش میتواند بستری برای برگزاری سالانه و هدفمند آن در آینده باشد. ایجاد دبیرخانه دائمی و تدوین شرح وظایف مشخص، گامی مهم در این مسیر است.
وی بر ضرورت نگاه علمی و حقوقی به این موضوع تأکید کرد و افزود: دانشگاهها، محققان، پزشکان و حتی هنرمندان باید درگیر این جریان شوند. پیشنهاد ساخت سمفونی سردشت به عنوان زبان مشترک انسانها، گامی موثر در روایت جهانی این مظلومیت است.
پشتیبانی همهجانبه وزارت امور خارجه
آزادی، نماینده وزارت امور خارجه، با بیان اینکه کشور ما یکی از قربانیان اصلی سلاحهای شیمیایی است، اظهار داشت:وزارت امور خارجه با استفاده از همه ظرفیتهای دیپلماتیک خود، در دعوت از نمایندگان و نهادهای بینالمللی، ارسال یادداشت رسمی و هماهنگی با دیپلماتها همراه و حامی این رویداد خواهد بود.
وی با پیشنهاد برگزاری همایش در هفته دفاع مقدس گفت: این زمان به دلیل فضای ذهنی جامعه برای بازخوانی خاطرات آن دوران، فرصت مناسبی برای جلب توجه عمومی و بینالمللی به این فاجعه انسانی است.
حرکت به سوی تثبیت یک رویداد بینالمللی سالانه
همه حاضران در این جلسه بر این نکته تأکید داشتند که همایش مصدومین شیمیایی باید به عنوان یک رویداد سالانه با محوریت علمی، فرهنگی، حقوقی و دیپلماتیک تثبیت شود. ایجاد دبیرخانه، تدوین پروپوزال جامع، و مشارکت تشکلها، دانشگاهها و نهادهای بینالمللی، از جمله گامهایی است که میتواند به جهانیسازی این فاجعه انسانی و دفاع از حقوق قربانیان کمک کند.
-
سه شنبه ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۳:۲۰:۱۱
-
۲ بازديد
-

-
عصر کرد
لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/1000175/